Διεθνή

Βρετανία 2030: Στα 9.000.000 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στα + 8 GW η ζήτηση ηλεκτρισμού

Βρετανία 2030: Στα 9.000.000 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στα + 8 GW η ζήτηση ηλεκτρισμού
Οι προβλέψεις της National Grid
Η δραματική αύξηση στην χρήση ηλεκτρικών οχημάτων μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση των ενεργειακών αναγκών του Ηνωμένου Βασιλείου σύμφωνα με την υπηρεσία που χειρίζεται το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης στην Αγγλία (National Grid).
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την National Grid o αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκτιμάται να φθάσει τα 9 εκατομμύρια μέχρι το 2030, από περίπου 90.000 που είναι σήμερα.
Αυτό το γεγονός μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση της αιχμής της ζήτησης του ηλεκτρικού ρεύματος έως και 8 GW από το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται τώρα.
Μία τέτοια αύξηση στη ζήτηση ισοδυναμεί με την ενέργεια που θα προσφέρει στο αγγλικό δίκτυο ο πυρηνικός αντιδραστήρας Hinkley Point C ο οποίος θα κοστίσει 20 δισεκατομμύριες λίρες στο αγγλικό κράτος.
Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποτραπεί αν γίνεται έξυπνη φόρτιση των οχημάτων, δηλαδή αν οι χρήστες φορτίζουν τα οχήματα τους σε διάφορες χρονικές στιγμές και όχι μόνο στις ώρες αιχμής.
Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει  στο να αποτραπούν ενεργειακές ελλείψεις και να προληφθούν τυχόν ενεργειακά black out.
Συμπερασματικά, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μια τεχνολογία που πρόκειται να βοηθήσει  σε πολύ μεγάλο βαθμό την κλιματική κατάσταση του πλανήτη αποτελεί έναν κρυφό «ενεργειακό κίνδυνο» για το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και πιθανόν και για άλλα κράτη στα
οποία η ζήτηση θα είναι αυξημένη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης