Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοιγμα του Ιράν σε ΒΡ και αμερικανικές εταιρείες για επενδύσεις σε κοιτάσματα του

Άνοιγμα του Ιράν σε ΒΡ και αμερικανικές εταιρείες για επενδύσεις σε κοιτάσματα του
Ο υφυπουργός Πετρελαίου του Ιράν απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στη ΒΡ και τις αμερικανικές εταιρείες να επενδύσουν στα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Αμίρ Χουσεΐν Τζαμανίνια προσκάλεσε από το βήμα του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Πετρελαίου στην Κωνσταντινούπολη την ΒΡ και τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες να επενδύσουν στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της χώρας του.
«Το Ιράν και η BP έχουν μακρά και διαρκή ιστορική σχέση και θα προσκαλούσαμε όχι μόνο την BP, αλλά και τις αμερικανικές εταιρείες να έρθουν και να δημιουργήσουν μια εταιρική σχέση με ιρανικές εταιρείες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Πιστεύουμε ότι η κατάσταση είναι αρκετά φυσιολογική τώρα, που οι μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις πετρελαίου θα ασχοληθούν με το Ιράν», πρόσθεσε.
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ
το Ιράν κατέχει τα τέταρτα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα αργού πετρελαίου στον κόσμο και το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου.
Από την πλευρά του ο παριστάμενος στην εκδήλωση διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ, Μπομπ Ντάντλεϊ, δεν απάντησε στην πρόσκληση, τόνισε ωστόσο ότι η γαλλική Total «έκανε μία πολύ σημαντική επένδυση στο Ιράν».
Η εταιρεία του όπως είπε, πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα έξι ή επτά μεγάλα έργα σε όλο τον κόσμο, έχει δε προϋπολογίσει να δαπανήσει σε έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων το ποσό των 15 δισ. δολαρίων έως και το 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης