Διεθνή

Έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητούν οι ΗΠΑ για τη Β. Κορέα

Έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητούν οι ΗΠΑ για τη Β. Κορέα
Ρωσία, Κίνα και ΕΕ έχουν καταδικάσει ήδη
Έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κάλεσαν σήμερα οι ΗΠΑ, δια της πρέσβειρας στον ΟΗΕ, Nikki Haley, με αφορμή τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγιανκγκ.
Πρόκειται για συνεδρίαση πίσω από κλειστές πόρτες, που αναμένεται να συζητήσει το θέμα των κυρώσεων στη χώρα.
Οι ειδικοί λένε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα αποσκοπεί να δώσει στην Πιονγιάνγκ τη δυνατότητα να χτυπήσει την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ.
Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο για πρόσθετες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας.
Οι κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Βόρειας Κορέας χρονολογούνται από το 2006 και αποτελούν μέρος των διεθνών προσπαθειών, για την παύση του προγράμματος πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο 2017, η ΕΕ επέκτεινε τη μαύρη λίστα των κυρώσεων της, αφού η Βόρεια Κορέα ξεκίνησε μια σειρά δοκιμών με τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους επιφανείας από την ανατολική ακτή της.
Το τμήμα εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ τόνισε σήμερα ότι Ευρωπαϊκή Ένωση "θα εξετάσει την κατάλληλη απάντηση, σε στενή διαβούλευση με τους βασικούς εταίρους και σύμφωνα με τις διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων πιθανών πρόσθετων περιοριστικών μέτρων".
Στο μεταξύ, η Ρωσία και η Κίνα καταδίκασαν τη δοκιμασία πυραύλων ως "απαράδεκτη" και προέτρεψαν κατά "οποιωνδήποτε δηλώσεων ή ενεργειών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση των εντάσεων".

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης