Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

"Ετοιμοπόλεμα" τα Canadair για τον κίνδυνο πυρκαγιών λόγω του καύσωνα

Η διασπορά των αεροσκαφών Canadair CL-215 έχει γίνει σε όλη την επικράτεια και βρίσκονται, ήδη, στην Σάμο, την Ανδραβίδα, στην Σκύρο και την Χρυσούπολη
Σε επιφυλακή λόγω των προβλέψεων για υψηλές θερμοκρασίες βρίσκονται οι πιλότοι της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας.
«Αυτού του τύπου τα αεροπλάνα έχουν ένα όριο απογείωσης με εξωτερική θερμοκρασία το μέγιστο 38 βαθμών Κελσίου», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντισμήναρχος ιπτάμενος, Χρυσικός Δημήτριος αναφερόμενος στο χαρακτηριστικό κίτρινου χρώματος - γαλλικής κατασκευής, Canadair CL-215.
«Δεν πρέπει κανένα αεροσκάφος να καθηλωθεί στο έδαφος», προσθέτει και εξηγεί ότι όλοι βρίσκονται «σε υψηλή ετοιμότητα», λόγω του καύσωνα, καθώς «όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ακόμη μεγαλύτερος».
Με βάση το σχεδιασμό για τις επόμενες ημέρες, έχει γίνει μεταστάθμευση των αεροπλάνων της Μοίρας σε άλλα αεροδρόμια στην περίπτωση που ξεπεραστεί το όριο των 38 βαθμών Κελσίου, έτσι ώστε να είναι όλα τα Canadair  "ετοιμοπόλεμα".
Η διασπορά των αεροσκαφών έχει γίνει σε όλη την επικράτεια και βρίσκονται, ήδη, στην Σάμο, την Ανδραβίδα, στην Σκύρο και την Χρυσούπολη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης