Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Α. Παπαναγιώτου (Watt+Volt): Στοχεύουμε σε αύξηση 55% των πελατών μας στο επόμενο εξάμηνο

Α. Παπαναγιώτου (Watt+Volt): Στοχεύουμε σε αύξηση 55% των πελατών μας στο επόμενο εξάμηνο
Το 60% του πελατολογίου της εταιρείας αφορά σε επαγγελματίες και καταναλωτές της μέσης τάσης, οι οποίοι κατά βάση είναι απόλυτα συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις
Υψηλούς στόχους βάζει για το 2017 η εταιρία προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος Watt+Volt, στόχοι που σύμφωνα με τον επικεφαλής της κ. Αναστάσιο Παπαναγιώτου είναι απόλυτα εφικτό να επιτευχθούν.
Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, δίνοντας το στίγμα της Watt+Volt στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρει στο World Energy News πως βασική επιδίωξη αποτελεί η αύξηση της πελατειακής βάσης σε επίπεδα άνω των 70.000 μετρητών στα τέλη της φετινής χρονιάς έναντι περίπου 45.000 μετρητών που είναι σήμερα.
Τα στοιχεία που διαθέτει ο κ. Παπαναγιώτου είναι ενθαρρυντικά και δημιουργούν προσδοκίες ότι ο στόχος της αύξησης κατά 55% των πελατών της Watt+Volt εντός του επομένου εξαμήνου είναι επιτεύξιμος.
Οι προσδοκίες αυτές βασίζονται μεταξύ άλλων και στην ανάπτυξη του δικτύου λιανικής πώλησης της εταιρίας, ένα δίκτυο που θα αριθμεί τα 10 καταστήματα τους επόμενους μήνες.
Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία της Watt+Volt να «χτίσει» το δικό της ανεξάρτητο δίκτυο προώθησης των προϊόντων της ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη.

Έμφαση στους καταναλωτές μέσης τάσης

Ο συγκεκριμένος εναλλακτικός πάροχος ρεύματος έχει σημαντική διείσδυση σε πελάτες της μέσης τάσης που εμφανίζουν υψηλές καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας.
Ειδικότερα, το 60% του πελατολογίου της εταιρείας αφορά επαγγελματίες, οι οποίοι θεωρούνται η «αφρόκρεμα» της αγοράς αφού κατά βάση πρόκειται για απόλυτα συνεπείς πελάτες στις πληρωμές των λογαριασμών ρεύματος.
Υπογραμμίζεται πως οι καλοπληρωτές αποτελούν τον βασικό στόχο όλων ανεξαιρέτως των επιχειρήσεων προμήθειας ρεύματος, οι οποίες μάλιστα προσφέρουν επιπλέον εκπτώσεις για να τους εντάξουν στα πελατολόγιά τους.
Σε ότι αφορά στο μερίδιο αγοράς της εταιρείας, αυτό ανήλθε τον περασμένο Μάϊο στο 1,2% της συνολικής αγοράς με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, όταν στις αρχές  του έτους ήταν στο 0,76%.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαναγιώτου, οι δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη της αγοράς ενέργειας, καθώς συμβάλουν στην ενδυνάμωση των ιδιωτών προμηθευτών έναντι της ΔΕΗ.

«Έξυπνη» υπηρεσία για πελάτες και μη

Πέραν του χαμηλού τιμολογίου ρεύματος, με τη βοήθεια του οποίου η εταιρία διευρύνει σταδιακά την πελατειακή της βάση, η Watt+Volt προωθεί παράλληλα και την υπηρεσία smart watt.
Πρόκειται για μία «έξυπνη» υπηρεσία που δίνεται τόσο σε πελάτες της εταιρείας, όσο και σε όσους το επιθυμούν αλλά δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στο πελατολόγιό της.
Για τη χρήση της υπηρεσίας, όσοι είναι ήδη πελάτες της Watt+Volt πληρώνουν μόλις 0,99 ευρώ το μήνα, ενώ οι υπόλοιποι 2,99 ευρώ ανά μήνα.
Με την υπηρεσία smart watt, ο κάθε χρήστης έχει τον έλεγχο της κατανάλωσης ρεύματος, ενώ μπορεί να ελέγχει μέσω του κινητού του τηλεφώνου τη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών και του φωτισμού στο σπίτι του.  
Η υπηρεσία μετατρέπει επί της ουσίας την κατοικία σε αυτό που ονομάζουμε «έξυπνο» σπίτι, χάρη στους αισθητήρες που εγκαθίσταται στο ακίνητο και την παρακολούθηση των λειτουργιών του που γίνεται από το modem.
Η ζήτηση για την υπηρεσία αυτή αυξάνεται με υψηλούς ρυθμούς και σήμερα ο συνολικός αριθμός των χρηστών ξεπερνά τους 3.000 καταναλωτές.  
Οι «έξυπνες» συσκευές επικοινωνούν ασύρματα μέσω του πρωτοκόλλου Zigbee με ένα κεντρικό Gateway, την «καρδιά» του έξυπνου συστήματος που συνδέεται απευθείας με το router της διαδικτυακής σύνδεσης του χρήστη, με μία πολύ απλή και γρήγορη διαδικασία.
Έτσι, μέσω της εφαρμογής, ο κάθε χρήστης μπορεί να δώσει εντολές στο Gateway και αυτό με τη σειρά του να τις μεταφέρει στις «έξυπνες» συσκευές.

Νίκος Θεοδωρόπουλος  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης