Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σταθάκης: Η ελληνική αγορά ενέργειας καθίσταται σημαντικός τομέας επενδύσεων διεθνώς

Σταθάκης: Η ελληνική αγορά ενέργειας καθίσταται σημαντικός τομέας επενδύσεων διεθνώς
Ανέφερε ως παράδειγμα επενδυτικών ευκαιριών τον αγωγό ΤΑΡ, η σπουδαιότητα του οποίου προσέλκυσε το διεθνές ενδιαφέρον.
Η ελληνική αγορά ενέργειας καθίσταται σημαντικός τομέας επενδύσεων, τόσο για ελληνικές, όσο και για διεθνείς επενδύσεις, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας σήμερα (29/6) στο συνέδριο του Economist.
Όπως είπε η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλων διεθνών projects, που έχουν να κάνουν με τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών της Ευρώπης τα οποία θα αναδείξουν τη χώρα σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο.
Ανέφερε δε τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ ως παράδειγμα μίας τέτοιας επένδυσης, σημειώνοντας ότι η σημαντικότητα του έργου προκάλεσε διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.
Ο κ Σταθάκης αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στον ελληνικό χώρο, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την Κύπρο, προκειμένου να προχωρήσει σε προσαρμογές στο θεσμικό πλαίσιο με βάση τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές που βρίσκονται πολύ κοντά στο Κυπριακό μοντέλο.
Για την Ελληνική ενεργειακή αγορά τόνισε, ότι θα αποτελέσει πεδίο σημαντικών επενδύσεων τα επόμενα χρόνια, ενώ σε θεσμικό επίπεδο θα υπάρξει εκσυγχρονισμός του μοντέλου της ηλεκτρικής αγοράς και προσήλωση στους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την κλιματική αλλαγή.
Αναφερόμενος στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, υπογράμμισε ότι είναι ένας τομέας, στον οποίο θα επενδυθούν πάνω από 1 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια στην χώρα μας.
Ακόμη, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες, λέγοντας ότι ανοίγουν νέες προοπτικές για τις τοπικές κοινωνίες.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, τόνισε ακόμη ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας περιλαμβάνει τον ΔΕΣΦΑ, για τον οποίο έχει ήδη προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, το 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ που ολοκληρώθηκε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης