Περιβάλλον

Αυξήθηκε κατά 10% το ευρωπαϊκό ποσοστό ανακύκλωσης - Μειώθηκε 15% η χρήση ΧΥΤΑ

Αυξήθηκε κατά 10% το ευρωπαϊκό ποσοστό ανακύκλωσης - Μειώθηκε 15% η χρήση ΧΥΤΑ
H Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, η Κροατία, η Μάλτα και η Τουρκία εξακολουθούν να στέλνουν περισσότερα από το 75% των αστικών αποβλήτων τους σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής.
Όλο και περισσότερα σκουπίδια ανακυκλώνονται αντί να καταλήγουν σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ) σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ), στην οποία καταγράφονται οι στατιστικές για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων την δεκαετία 2004-2014 στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ συν την Ισλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία και την Τουρκία.
Η έκθεση δείχνει, ότι 27 από τις 32 χώρες μείωσαν τη χρήση των Χώρων Υγειονομικής Ταφής, με το συνολικό ποσοστό να μειώνεται από 49% το 2004 σε 34% το 2014.
Σε οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Ελβετίας, το ποσοστό αστικών αποβλήτων που κατέληξε σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής ήταν σχεδόν μηδενικό.
Την ίδια ώρα, βελτιώθηκαν τα συνολικά ποσοστά ανακύκλωσης, καθώς αυξήθηκαν από 23% το 2004 σε 33% το 2014.
Η μεγαλύτερη βελτίωση καταγράφεται στη Μεγάλη Βρετανία, όπου το ποσοστό της ανακύκλωσης αυξήθηκε από το 23% στο 44% κατά τη διάρκεια της δεκαετίας.
Ωστόσο, η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, η Κροατία, η Μάλτα και η Τουρκία εξακολουθούν να στέλνουν περισσότερα από το 75% των αστικών αποβλήτων τους σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής.
Νωρίτερα φέτος η ΕΕ ανακοίνωσε, ότι θα παραπέμψει την Σλοβακία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση των κανόνων υγειονομικής ταφής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης