Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυξημένα κατά 13,5% τα καθαρά κέρδη της Italgas το α’ τρίμηνο

Αυξημένα κατά 13,5% τα καθαρά κέρδη της Italgas το α’ τρίμηνο
Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 431,3 εκατ., ως απόρροια της αύξησης στα ρυθμιζόμενα έσοδα από τη διανομή αερίου
Σημαντική άνοδο της τάξης του 13,5% κατέγραψε η ιταλική Italgas στα καθαρά της κέρδη για το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Πιο διεξοδικά, τα κέρδη έφτασαν τα 117,6 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία του ενεργειακού ομίλου αλλά και την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής που έχει καθορίσει για την περίοδο 2023-2029.

Επίσης, τα EBITDA για το α’ τρίμηνο άγγιξαν τα 325,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 9,6% σε σύγκριση με το περσινό α' τρίμηνο, επίσης μετά τη βελτίωση του ρυθμιζόμενου WACC διανομής φυσικού αερίου στην Ιταλία.  

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 431,3 εκατ., ως απόρροια της αύξησης στα ρυθμιζόμενα έσοδα από τη διανομή αερίου, κατά 11,2% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αυτό αντιστάθμισε τη μείωση λοιπών εσόδων, που υποχώρησαν κατά 89,3 εκατ., κυρίως λόγω μείωσης στα έσοδα σχετικά με τη δραστηριότητα ενεργειακής απόδοσης.

Συνεχίζεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δικτύου φυσικού αερίου

Στην Ιταλία, συνεχίζεται η επαναχρησιμοποίηση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δικτύου φυσικού αερίου, που αποτελεί τον κύριο παράγοντα της οικολογικής μετάβασης, ενώ στην Ελλάδα, συνεχίζεται η ανάπτυξη του δικτύου διανομής- έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ενσωμάτωση των εταιρειών ύδρευσης που αποκτήθηκαν πρόσφατα από τον Όμιλο.  

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, πραγματοποιήθηκαν τεχνικές επενδύσεις ύψους 160,9 εκατ. ευρώ και τοποθετήθηκαν 175 χλμ. αγωγών διανομής φυσικού αερίου (εκ των οποίων 104 σε λειτουργία και 98 στην Ελλάδα).

Δήλωση Διευθύνοντος Συμβούλου Italgas κ. Paolo Gallo για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την παρουσίαση των εγκεκριμένων ενοποιημένων  αποτελεσμάτων της 31ης Μαρτίου 2024 του Ομίλου:

«Η Ελλάδα έχει σταθερά και εδραιωμένα σχέδια για τα επόμενα χρόνια. Δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε αυτά που έχουμε ήδη ανακοινώσει. Φιλοδοξία μας είναι να φέρουμε τις ελληνικές υποδομές στο ίδιο επίπεδο με τις δικές μας στην Ιταλία και να αναπτυχθούμε ταχύτερα χάρη στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας που έχει ήδη ξεκινήσει.
Στην Ελλάδα, θα χρειαστεί ακόμη λίγος χρόνος για να φτάσουμε στο επίπεδο της ιταλικής ανάπτυξης, αλλά προχωράμε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν και ο στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2025 οι εταιρείες μας να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τις ιταλικές. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε στη χώρα και σύντομα οι δραστηριότητες θα έχουν φτάσει σε επίπεδο κερδοφορίας παρόμοιο με αυτό των άλλων εταιρειών του Ομίλου».



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης