Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αίτημα για άδεια προμήθειας της RWE στην ΡΑΑΕΥ - Στα 1000 MW ανεβαίνει η Φυσικό Αέριο

Αίτημα για άδεια προμήθειας της RWE στην ΡΑΑΕΥ - Στα 1000 MW ανεβαίνει η Φυσικό Αέριο
Καθώς η ενεργειακή αγορά εξελίσσεται η Ελλάδα έρχεται στο επίκεντρο των ενεργειακών συναλλαγών της περιοχής

Όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτά το trading και αυξάνεται ο αριθμός των εταιρειών που αποκτούν άδειες προμήθειας στην Ελλάδα. Καθώς η ενεργειακή αγορά εξελίσσεται και η Ελλάδα έρχεται στο επίκεντρο των ενεργειακών συναλλαγών της περιοχής, η εμπορία ενέργειας αποκτά ειδικό ενδιαφέρον για όλο και περισσότερες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες.

Η RWE Supply & Trading, εταιρεία του γερμανικού ομίλου RWE, που δραστηριοποιείται ήδη στη χώρα μας, στην αγορά των ΑΠΕ, κατέθεσε αίτημα στη ΡΑΑΕΥ για να λάβει άδεια προμήθειας συνολικής ισχύος 350 MW, με ισχύ τα 20 έτη, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί τις επόμενες ημέρες. Η RWE Supply & Trading, με έδρα το Έσσεν της Γερμανίας, απασχολεί περίπου 2.000 εργαζόμενους, έχοντας δραστηριότητα σε περισσότερες από 70 χώρες, μεταξύ άλλων στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, καθώς και δικαιωμάτων εκπομπών CO2.
Εκτός από το Έσσεν, η εταιρεία έχει χαρτοφυλάκιο και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, αλλά και σε αναπτυσσόμενες αγορές, όπως αυτές της Σιγκαπούρης και της Κίνας.

Aυξάνει την ισχύ η Φυσικό Αέριο

Ταυτόχρονα η εταιρεία Φυσικό Αέριο Ελληνική εταιρεία ενέργειας αύξησε την ισχύ της άδειας προμήθειας που διαθέτει από τα 400 MW στα 1000 MW στο πλαίσιο των σχεδίων της εταιρείας για ενίσχυση της δραστηριότητας της στην εμπορία ενέργειας. Η θυγατρική της ΔΕΠΑ, που αυξάνει συστηματικά το μερίδιό της στην ελληνική αγορά, αποτελεί την εταιρεία προμήθειας του ομίλου, η οποία μπορεί να επωφεληθεί από το energy management που πραγματοποιείται σε επίπεδο ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΠΑ και με όπλο μια πιστωτική γραμμή, 395 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων, προχωρά στην ανάπτυξη ενός αρκετά μεγάλου πράσινου χαρτοφυλακίου, εκ ετων οποίων το πρώτο «κύμα» των φωτοβολταϊκών της πάρκων, ισχύος 500 MW, τμήμα ενός μεγαλύτερου πράσινου portfolio 816 MW, μπαινει σύντομα σε φάση κατασκευής.


Oι υπόλοιπες άδειες

Το προηγούμενο διάστημα άδεια εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα απέκτησε και η τσεχική Strohmy, ισχύος 50 MW η οποία επικεντρώνεται στη βραχυπρόθεσμη εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας στις ευρωπαϊκές αγορές, συνδυάζοντας την τέχνη του trading με τη δύναμη της τεχνολογίας. Επίσης η κροατική D.Trading d.o.o. έλαβε άδεια εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΡΑΑΕΥ ισχύος 700 μεγαβάτ.

Άδεια εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας απέκτησε και η ελληνική Ηλεκτρον Πάροχος Ενέργειας, ισχύος 200 MW. H Ηλεκτρον ανήκει στον όμιλο Μποζατζίδης-Μητσιολίδης , ένα ισχυρό όμιλο με σημαντική παρουσία στην Βόρειο Ελλάδα, ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της γεωργίας και της ενέργειας.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης