Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Principia & ΕΛΕΤΑΕΝ γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας

Principia & ΕΛΕΤΑΕΝ γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας
Σε συνεργασία και φέτος με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), η Principia διοργάνωσε φυσιολατρικές δραστηριότητες, καθώς και εργαστήριο επαγγελματικού προσανατολισμού
Την Κυριακή 16 Ιουνίου, η Principia γιόρτασε τη Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας (15 Ιουνίου) με μια ξεχωριστή πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία «μετέτρεψε» το αιολικό της πάρκο «Ζωοδόχος Πηγή», στο Βέρμιο, σε ένα πρωτότυπο «κέντρο γνώσης» για παιδιά και νέους Προσκόπους.

Αναλυτικότερα, η Principia συνεργάστηκε με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και δημιούργησε μια ξεχωριστή ημερήσια δράση για τις ομάδες Προσκόπων της ευρύτερης περιοχής, βασισμένη στο πρότυπο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα «Energy On The Go». Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μία ξενάγηση στο αιολικό πάρκο «Ζωοδόχος Πηγή», προσφέροντας σε παιδιά και νέους την ευκαιρία να δουν από κοντά την τεχνολογία που «κρύβεται» πίσω από τη λειτουργία των αιολικών πάρκων. Στη συνέχεια, εκπρόσωποι της εταιρείας ανέλυσαν τη σημασία της αιολικής ενέργειας για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Διερεύνησαν μαζί με τους συμμετέχοντες συναφείς κλάδους σπουδών, ενώ παράλληλα μίλησαν για τις επαγγελματικές προοπτικές και ευκαιρίες καριέρας στον κλάδο. Τα εργαστήρια συμπληρώθηκαν από υπαίθριες δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν από τους Προσκόπους για την προώθηση της ομαδικής εργασίας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Στους συμμετέχοντες, δόθηκαν τα εκπαιδευτικά έντυπα της ΕΛΕΤΑΕΝ «Μαθαίνω για την Aιολική Ενέργεια» και «Φύσα Αεράκι Φύσα με», τα οποία, μέσα από μια σειρά θεματικών δραστηριοτήτων και δημιουργικών ασκήσεων με σχήματα, πολύχρωμες εικόνες, κρυπτόλεξα, ζωγραφιές και χειροτεχνίες, ενθαρρύνουν τα μικρά παιδιά να παίξουν και να μάθουν περισσότερα για την αιολική ενέργεια και τον καθοριστικό ρόλο των ΑΠΕ.

O Αριστοτέλης Χαντάβας, CEO της Principia, δήλωσε: «Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και συνέργειες με την ΕΛΕΤΑΕΝ, αποδεικνύουν τη διαχρονική μας δέσμευσή να είμαστε δίπλα σε ανθρώπους και κοινωνίες, στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε, προσφέροντας ευκαιρίες γνώσης και εκπαίδευσης γύρω από την πράσινη ενέργεια. Παράλληλα, στα πλαίσια του βραβευμένου και εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικού μας προγράμματος «Energy On The Go» - το οποίο έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότερα από 5500 παιδιά σε όλη την Ελλάδα - αναδεικνύουμε τις προοπτικές της πράσινης ενέργειας για το περιβάλλον και την οικονομία, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για επαγγελματική αποκατάσταση.»

Η 15η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινωνίας, αναφορικά με τα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα του πλανήτη από τη χρήση της Αιολικής Ενέργειας αλλά και την ανάγκη διασφάλισης της ποιότητας του αέρα. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (WindEurope) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενεργείας (GWEC).

Με την ενθάρρυνση και την εκπαίδευση της νέας γενιάς σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Principia συμβάλλει ενεργά σε ένα μέλλον που βασίζεται στις καθαρές τεχνολογίες. Ταυτόχρονα, η προσέγγιση αυτή ευθυγραμμίζεται και με το στρατηγικό μοντέλο της εταιρείας για τη δημιουργία αμοιβαίας αξίας, που διασφαλίζει ότι οι δραστηριότητές της ωφελούν ταυτόχρονα και τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης