AD

Βρετανική νεοσύστατη εταιρεία παρουσιάζει πρωτότυπο αντλίας θερμότητας νερού με κυλίνδρους, ολοκληρωμένο σύστημα (PV Magazine)

Βρετανική νεοσύστατη εταιρεία παρουσιάζει πρωτότυπο αντλίας θερμότητας νερού με κυλίνδρους, ολοκληρωμένο σύστημα (PV Magazine)
Το σύστημα χρησιμοποιεί έναν ενσωματωμένο κύλινδρο ζεστού νερού που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει 180 λίτρα ζεστού νερού στους 40°C. Αυτό επιτυγχάνεται αποθηκεύοντας νερό σε υψηλότερη θερμοκρασία και αναμειγνύοντάς το με κρύο νερό για να επιτευχθεί ο απαιτούμενος όγκος εξόδου

Η βρετανική νεοσύστατη εταιρεία Nusku παρουσίασε ένα πρωτότυπο ενός πλήρως ενσωματωμένου συστήματος θέρμανσης με πηγή αέρα που συνδυάζει μια αντλία θερμότητας, έναν κύλινδρο ζεστού νερού και ένα σύστημα ελέγχου σε μια ενιαία εξωτερική μονάδα.

Η καινοτομία του συστήματος

Η καινοτομία του συστήματος all-in-one έγκειται στον ενσωματωμένο, προκατασκευασμένο σχεδιασμό του. Τα συμβατικά συστήματα αντλιών θερμότητας συνήθως απαιτούν ξεχωριστή εξωτερική μονάδα, έναν εσωτερικό κύλινδρο ζεστού νερού και πρόσθετο εξοπλισμό εγκατάστασης. Αντίθετα, το σύστημα της Nusku συνδυάζει όλα τα βασικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένης της αντλίας θερμότητας και ενός συμπαγούς κύλινδρου ζεστού νερού, σε μία εξωτερική μονάδα.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι αποθαρρύνονται από το γεγονός ότι πρέπει να βρουν χώρο μέσα στο σπίτι τους για έναν κύλινδρο νερού, καθώς αυτό σημαίνει απώλεια πολύτιμου αποθηκευτικού χώρου», δήλωσε ο Russell Murchie, Διευθύνων Σύμβουλος της Nusku, σε μια δήλωση. «Η προοπτική εγκατάστασης νέων καλοριφέρ και μια μακρά και ανατρεπτική διαδικασία εγκατάστασης είναι επίσης ένα σημαντικό εμπόδιο, μαζί με τον πιθανό θόρυβο που παράγεται από την αντλία θερμότητας και τις παρανοήσεις σχετικά με το κόστος και την απόδοση. Ο σχεδιασμός μας ξεπερνά όλα αυτά τα ζητήματα, γεγονός που θα κάνει πιο γρήγορη και εύκολη για τους ανθρώπους την αντικατάσταση των λεβήτων αερίου τους και τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με μια αντλία θερμότητας που καλύπτει όλες τις ανάγκες τους».

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε το Υπουργείο Ενεργειακής Ασφάλειας και Μηδενικών Εκπομπών του Ηνωμένου Βασιλείου, το σύστημα βασίζεται σε έναν ελεγκτή κλειστού βρόχου που μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κύκλο λειτουργίας της αντλίας θερμότητας.

«Ο ελεγκτής κλειστού βρόχου της Nusku μείωσε τον κύκλο λειτουργίας της ισχύος κατά περισσότερο από 25%, συμπεριλαμβανομένων των κύκλων απόψυξης, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου θέρμανσης σε σύγκριση με την αντιστάθμιση καιρού, ενισχύοντας την λειτουργική απόδοση και παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής του συμπιεστή», αναφέρει το έγγραφο. «Η μοντελοποίηση μιας πλήρους περιόδου θέρμανσης έδειξε ότι η αντλία θερμότητας Nusku μπορεί να προσφέρει ισοδύναμα επίπεδα άνεσης με έναν λέβητα αερίου με έως και 33% μειωμένο κόστος χρησιμοποιώντας το τιμολόγιο OVO Heat Pump Plus ή 8% εξοικονόμηση όταν χρησιμοποιείται τιμολόγιο χρόνου χρήσης και κάποια προθέρμανση».

Το κόστος

Το τιμολόγιο OVO Heat Pump Plus είναι ένα πρόσθετο που μειώνει αποτελεσματικά το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται από μια αντλία θερμότητας, παρέχοντας στους πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου μηνιαία πίστωση λογαριασμού. Αντί να αλλάζουν τα πρότυπα χρήσης, οι πελάτες πληρώνουν την τυπική τους τιμή εκ των προτέρων και στη συνέχεια λαμβάνουν έκπτωση βάσει της κατανάλωσης της αντλίας θερμότητας, καθιστώντας το κόστος θέρμανσης πιο προβλέψιμο και χαμηλότερο.

Το σύστημα χρησιμοποιεί έναν ενσωματωμένο κύλινδρο ζεστού νερού που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει 180 λίτρα ζεστού νερού στους 40°C. Αυτό επιτυγχάνεται αποθηκεύοντας νερό σε υψηλότερη θερμοκρασία και αναμειγνύοντάς το με κρύο νερό για να επιτευχθεί ο απαιτούμενος όγκος εξόδου.

Έτοιμο για παραγωγή

Το σύστημα βρίσκεται επί του παρόντος σε διαδικασία επικύρωσης, συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων δοκιμών στα Εργαστήρια Energy House στο Πανεπιστήμιο του Salford. Μέχρι στιγμής, έχει αποδειχθεί ότι παρέχει δυνατότητα θερμοκρασίας ροής 65°C, μπορεί να εγκατασταθεί εντός μίας ημέρας και παρέχει συγκρίσιμη άνεση και οικονομική απόδοση με τους λέβητες αερίου.

«Πρωτότυπα συστήματα δοκιμάζονται τώρα σε κατοικίες σε όλο το Μπρίστολ, με ευρύτερες δοκιμές να έχουν προγραμματιστεί σε άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου πριν από την εμπορική κυκλοφορία του τον επόμενο χρόνο», ανέφερε η εταιρεία, χωρίς να παρέχει περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες.

Για την ανάπτυξη του συστήματος, η Nusku εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους σχεδόν 1 εκατομμυρίου λιρών (1,35 εκατομμύρια δολάρια), συμπεριλαμβανομένης κρατικής επιχορήγησης ύψους 727.000 λιρών, τον Απρίλιο του 2024. Λειτουργεί ένα εργαστήριο και έναν χώρο γραφείων στο Future Space – το κέντρο καινοτομίας του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αγγλίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης