Τελευταία Νέα

Ποιά είναι η Qair που ανέλαβε υβριδικό φ/β με αποθήκευση 103,5 MW στην Φθιώτιδα

Ποιά είναι η Qair που ανέλαβε υβριδικό φ/β με αποθήκευση 103,5 MW στην Φθιώτιδα

Σε εξέλιξη η ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της στην χώρα μας

Εγκρίθηκε από τη ΡΑΑΕΥ η τροποποίηση της άδειας της γαλλικής Qair Interantional για το φ/β σταθμό 126,9765MW στη Φθιώτιδα, ώστε να υπαχθεί στην παρ. 11Β του άρθρου 10 του ν. 4685/2020 και στο πλαίσιο που διέπει τους σταθμούς παραγωγής Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α. με ενσωματωμένη αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας και δυνατότητα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας που απορροφάται από το δίκτυο με την προσθήκη διατάξεων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένων κατάντη του μετρητή.
Στο έργο θα προστεθεί αποθήκευση ενέργειας με μέγιστη ισχύ απορρόφησης 103,5 MW.

Η Qair έχει φιλόδοξους στόχους για την Ελλάδα, δεδομένου του ελκυστικού ηλιακού και αιολικού δυναμικού της χώρας, καθώς και του ελληνικού σταθερού ρυθμιστικού πλαισίου. Ένα τοπικό γραφείο έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα από το 2021 και ένα ταχέως αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο έργων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Η Qair έχει περισσότερα από 500 MW υπό ανάπτυξη, εκ των οποίων ένα έργο 250 MW είναι «Στρατηγική Επένδυση» από την Ελληνική Κυβέρνηση και επωφελείται από γρήγορη διαδικασία αδειοδότησης.
Αφορά την κατασκευή, εγκατάσταση και λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού ισχύος 250 MW στον νομό Λάρισας. Ο ηλιακός σταθμός, που θα δεσμεύσει έκταση 4.600 στρεμμάτων, θα παράγει συνολικά 426,758 GWH ενέργειας κατ’ έτος. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 160 εκ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 30 νέες θέσεις εργασίας πλήρους και μερικής απασχόλησης.
Η εταιρεία που έχει παρουσία σε 20 χώρες επιδιώκει να επεκταθεί περισσότερο όχι μόνο σε παραδοσιακά Έργα ΑΠΕ αλλά και σε πλωτά αιολικά, υδρογόνο και αποθήκευση μπαταριών.

Το προφίλ της εταιρείας

Η Qair (παλαιότερα ονομαζόταν Lucia Holding) είναι ένας ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας (IPP), που εκμεταλλεύεται 220 MW ενεργητικού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Ο όμιλος βρίσκεται στη φάση κατασκευής και χρηματοδότησης για 780 MW και επίσης αναπτύσσει 3 GW έργων.

Για περισσότερα από 30 χρόνια, η εταιρεία βασίζεται στην ιστορική τεχνογνωσία των ειδικών της και στο όραμα του κύριου μετόχου της, Jean-Marc Bouchet. Αυτή η μακρόχρονη εμπειρία βασίζεται στην ανάπτυξη και λειτουργία άνω των 600 MW δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Γαλλία, που αντιπροσωπεύουν επενδύσεις άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Η εταιρεία άλλαξε το όνομά της από Lucia Holding τον Μάρτιο του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης