Τελευταία Νέα

Συμβόλαιο 800 MW της Nordex με την RWE για ανεμογεννήτριες

Συμβόλαιο 800 MW της Nordex με την RWE για ανεμογεννήτριες

Πολυετής συμφωνία παροχής υπηρεσιών που περιλαμβάνει τα χερσαία αιολικά πάρκα (rechargenews)

Η Nordex (Ευρωπαϊκή εταιρεία που σχεδιάζει, πουλά και κατασκευάζει ανεμογεννήτριες) με την ευκαιρία του συνεδρίου WindEurope στο Μπιλμπάο, υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο για την προμήθεια της γερμανικής εταιρείας κοινής ωφελείας RWE με 800 MW χερσαίων ανεμογεννητριών για τις ευρωπαϊκές αγορές της.

 

Όπως γράφει το rechargenews.com, η RWE (γερμανική πολυεθνική εταιρεία ενέργειας με έδρα το Έσσεν που παράγει και εμπορεύεται ηλεκτρική ενέργεια στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ) θα αγοράσει περίπου 120 μηχανήματα, τα περισσότερα από το μοντέλο N163 της OEM με ευέλικτη ισχύ ισχύος έως και 6,8 MW.

Τα παραδοτέα περιλαμβάνουν επίσης τα μοντέλα N175 (έως 6,8 M

W) και N149 (έως 5,9 MW), τα οποία μπορούν να αναπτυχθούν στις βασικές αγορές της RWE στην Ευρώπη, εάν χρειαστεί.

«Έχουμε ανακοινώσει ότι θα επιταχύνουμε την επέκτασή μας ακόμη περισσότερο.

Μέχρι το 2030, θέλουμε να αυξήσουμε την εγκατεστημένη ισχύ μας στον τομέα της χερσαίας αιολικής ενέργειας από τα σημερινά 8,6 GW σε 14 GW.

Για να ενισχύσουμε την εφοδιαστική μας αλυσίδα, σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμα και βασιζόμαστε σε ισχυρούς εταίρους.

Αυτή η συμφωνία προμήθειας με τη Nordex συμπληρώνει βέλτιστα τα υπάρχοντα συμβόλαια και μας εξασφαλίζει πρόσθετη ικανότητα για να επιτύχουμε τους φιλόδοξους αναπτυξιακούς μας στόχους», δήλωσε η Katja Wünschel (CEO της RWE Renewables Europe and Australia).

 

Η Wünschel πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας με την RWE είπε στο Recharge ότι η εταιρεία της θα τηρήσει μια συμφωνία-πλαίσιο 1GW που έκλεισε πέρυσι με τη γερμανική εταιρεία Siemens Gamesa της Nordex, παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα με την πλατφόρμα στροβίλων 4 και 5MW της OEM.

Στόχος της RWE

Στη συνέντευξη, ο Wünschel είπε ότι η RWE επιδιώκει να διατηρήσει μια ποικιλία στη βάση των προμηθευτών της.

Η σύμβαση με τη Nordex συνοδεύεται από πολυετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών που καλύπτει τη συντήρηση και την εξυπηρέτηση των χερσαίων αιολικών πάρκων.

Η RWE λειτουργεί ήδη 53 αιολικά πάρκα με ανεμογεννήτριες Nordex σε επτά χώρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης