Volkswagen: Φιλόδοξα τα σχέδια για εξοικονόμηση νερού

Volkswagen: Φιλόδοξα τα σχέδια για εξοικονόμηση νερού
Για τις δραστηριότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο, η εταιρεία χρησιμοποίησε 41,77 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού το 2020, τα οποία μειώθηκαν στα 39,69 εκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2021

Ο γίγαντας αυτοκινήτων VW παρουσίασε τα σχέδια του, συμπεριλαμβανομένης της ανακύκλωσης του νερού ψύξης, αφού μειώσει την ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται ανά όχημα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Aquatech.

Εξοικονόμηση νερού

Ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen Group (VW) έχει μειώσει την ποσότητα νερού, η οποία χρησιμοποιείται ανά όχημα, μέσω της ανακύκλωσης του νερού και των πιο αποτελεσματικών διαδικασιών παραγωγής. Μεταξύ 2010 και 2021, η εταιρεία μείωσε την χρησιμοποιούμενη ποσότητα νερού ανά όχημα κατά 11% ή και παραπάνω. Ωστόσο, η απόκτηση και επεξεργασία πρώτων υλών «ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος της χρήσης του νερού».

Παρά τις συνέπειες του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων το 2015 και την πίεση, που ασκείται στην αγορά, από την άνθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως της Tesla, μόνο το 2021, η VW παρήγαγε περίπου 8,3 εκατομμύρια οχήματα. Για τις δραστηριότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο, η εταιρεία χρησιμοποίησε 41,77 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού το 2020, τα οποία μειώθηκαν στα 39,69 εκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2021.

Από το σύνολο νερού που χρησιμοποιεί η VW, το 49,3% (περίπου 15,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα) χρησιμοποιείται από τοποθεσίες που βρίσκονται σε «ζώνες κινδύνου» και που ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωπες με έλλειψη νερού.

Μετάβαση σε κλειστό κύκλωμα

Ο γίγαντας αυτοκινήτων έχει ορίσει την κυκλική οικονομία ως ένα από τα βασικά θέματα εστίασής, στο πλαίσιο της στρατηγικής του NEW AUTO Group. «Ένας σημαντικός μοχλός της κυκλικής οικονομίας είναι η συνεχιζόμενη απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του Ομίλου Volkswagen», ανέφερε η εταιρεία σε έκθεσή της για την κυκλική οικονομία.

«Η χρήση δευτερογενών υλικών και η δημιουργία κλειστών κυκλωμάτων συμβάλλουν στη σημαντική μείωση των εκπομπών CO2». Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τις προσπάθειές της για χρήση κυκλωμάτων στις παραγωγικές της διαδικασίες.

Ως μέρος της ιδέας «goTozero», η στρατηγική της VW για το νερό εστιάζει σε:

  • Μείωση της κατανάλωσης νερού
  • Ελαχιστοποίηση της ρύπανσης και μη επιδείνωση της περιβαλλοντικής και χημικής κατάστασης στα ύδατα.
  • Αυξημένη προστασία του εδάφους και των υπόγειων υδάτων, όταν χρησιμοποιούνται ουσίες που ρυπαίνουν το νερό.


Το πρότυπο της Audi

Η εταιρεία χαρακτήρισε την τοποθεσία της Audi στο San José Chiapa του Μεξικού, ως εξαιρετικό παράδειγμα «περιοχής χωρίς λύματα», εξαιτίας της χρήσης κλειστού κυκλώματος. Μια νέα διαδικασία επεξεργασίας του νερού επιτρέπει στην τοποθεσία να συλλέγει, να επεξεργάζεται και να ανακυκλώνει το 100% των λυμάτων που παράγονται στην τοποθεσία.

Αυτό επιτρέπει στην Audi να εξοικονομεί περίπου 100.000 κυβικά μέτρα νερού ετησίως.

«Επιδιώκουμε το όραμα της παραγωγής αυτοκινήτων σε όλες τις εγκαταστάσεις μας, με εντελώς μηδενικές εκπομπές CO2 και χωρίς λύματα», δήλωσε προηγουμένως ο Peter Kössler, μέλος του διοικητικού συμβουλίου για την παραγωγή και τον εφοδιασμό στην AUDI AG.

Το 2021, η VW βαθμολογήθηκε με Α για το CDP Water Disclosure Project.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης