Διεθνή

Δείτε τα βίντεο – Ελικόπτερο του γαλλικού ναυτικού καταρρίπτει drone των Χούθι

Δείτε τα βίντεο – Ελικόπτερο του γαλλικού ναυτικού καταρρίπτει drone των Χούθι
Η Γαλλία συμμετέχει στην αποστολή αεράμυνας στην Ερυθρά Θάλασσα υπό την αιγίδα της επιχείρησης Aspides της ΕΕ
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούθι φέρνουν πονοκέφαλο στις δυτικές χώρες, όχι λόγω των πληγμάτων τους, αλλά εξαιτίας των πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που συνεπάγεται η κατάρριψή τους.

Όπως μαθαίνουμε από το Maritime Executive, αυτή την εβδομάδα, ένα ελικόπτερο του γαλλικού πολεμικού ναυτικού που απογειώθηκε από γαλλική φρεγάτα εισήγαγε μια πιο αποδοτική μέθοδο για την αντιμετώπιση των επιθέσεων των drone, χρησιμοποιώντας απλές, συμβατικές σφαίρες.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε από το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας, ένα ελικόπτερο από μια γαλλική φρεγάτα φαίνεται να παρακολουθούσε ένα αργά κινούμενο drone των Χούθι καθώς εισερχόταν στην Ερυθρά Θάλασσα.

Αν και δεν φαίνεται, ο ήχος που ακούγεται υποδηλώνει ότι ο πυροβολητής από την πόρτα του ελικοπτέρου κατέρριψε το UAV.

Με κόστος ανά σφαίρα περίπου 0,50-1,00 δολάρια, συν τα 5-10.000 δολάρια ανά ώρα το κόστος πτήσης του ελικοπτέρου, η τιμή της κατάρριψης του μη επανδρωμένου αεροσκάφους ήταν πολύ μικρότερη από ό,τι θα ήταν με τους αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster που έφερε η ίδια φρεγάτα.

Υπενθυμίζεται πως η Γαλλία συμμετέχει στην αποστολή αεράμυνας στην Ερυθρά Θάλασσα υπό την αιγίδα της επιχείρησης Aspides της ΕΕ, ενός αυστηρά αμυντικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. 

Δείτε τα βίντεο εδώ και εδώ
 
www.worldenergynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης