Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα σχεδιάζουν και θα ναυπηγούν πλοία για το Πολεμικό Ναυτικό

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα σχεδιάζουν και θα ναυπηγούν πλοία για το Πολεμικό Ναυτικό

Η ενίσχυση του κρίσιμου ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από την ανάπτυξη της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας αποτελεί προτεραιότητα σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Αναδεικνύοντας το εξελισσόμενο ναυπηγικό τοπίο της Ελλάδας, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε τη μεταμόρφωση του συγκεκριμένου Ναυπηγείου και τη δυνατότητα του να λειτουργεί ως κέντρο για εμπορικές και ναυτικές δραστηριότητες.

Επεσήμανε μάλιστα το όραμα του Γιώργου Προκοπίου να ιδρύσει ένα ναυπηγείο παγκόσμιας κλάσης στην Ελλάδα, ικανό να σχεδιάζει και να κατασκευάζει πλοία για το Πολεμικό Ναυτικό.

Η Ευρώπη θα πρέπει δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την οικονομική ευημερία, ικανοποιώντας την ανάγκη για καινοτομία και συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη.

Ακόμη αναφέρθηκε στην ενίσχυση του κρίσιμου ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από την ανάπτυξη της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας,

χαρακτηρίζοντας «επείγουσα» την ανάγκη αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων σε μια περίοδο αυξανόμενων συγκρούσεων στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και των ταχύτατα εξελισσόμενων γεωπολιτικών ανακατατάξεων.

Επιπλέον τόνισε την κρίσιμη σημασία της αναζωογόνησης των ευρωπαϊκών ναυπηγείων, ιδιαίτερα ενόψει των αυξανόμενων επενδύσεων στην άμυνα σε ολόκληρη την ήπειρο.

Με πάνω από 160 δισεκατομμύρια ευρώ προγραμματισμένα για έργα άμυνας τις επόμενες 2 δεκαετίες, ο κ. Βαρβιτσιώτης προέτρεψε για μεγαλύτερες επενδύσεις και διευκόλυνση των ευρωπαϊκών ναυπηγικών ικανοτήτων προκειμένου να διασφαλιστεί η στρατηγική αυτονομία και ασφάλεια.

ΠΗΓΗ: defencereview.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης