Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Έργα BESS 200 MW εξασφάλισε στην Αυστραλία η συνεργασία Energy Vault - ACEN Australia

Έργα BESS 200 MW εξασφάλισε στην Αυστραλία η συνεργασία Energy Vault - ACEN Australia

Η κατασκευή των εγκαταστάσεων αναμένεται να ξεκινήσει το β΄ εξάμηνο του 2024 (renews)

Η Energy Vault Holdings και η ACEN Australia συμφώνησαν για 2 εγκαταστάσεις συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών (BESS) συνολικής ισχύος 200 MW στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με το renews.biz, η κατασκευή και των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024, με εμπορικές δραστηριότητες να αναμένονται το 2025 και το 2026.

Οι συμφωνίες βρίσκονται στο στάδιο της τελικής διαδικαστικής προετοιμασίας των συμβάσεων και αναμένεται να εκτελεστούν και να κλείσουν επίσημα εντός του πρώτου εξαμήνου του Μαΐου 2024.

Βάσει της συμφωνίας, η Energy Vault θα αναπτύξει ένα BESS 50MW/100MWh και ένα BESS 150MW/300MWh στο 720MW New England Solar της ACEN Australia, ένα από τα μεγαλύτερα ηλιακά έργα για συμμετοχή στην Εθνική Αγορά Ηλεκτρισμού της Αυστραλίας (NEM).

Το BESS θα χρεώνεται και θα εκφορτίζεται σε καθημερινή βάση και θα έχει σχεδιαστεί για να αποστέλλει αποθηκευμένη ανανεώσιμη ενέργεια σε ώρες αιχμής κατανάλωσης για να καλύψει την υψηλή ζήτηση κατά τις ώρες αιχμής φορτίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, μειώνοντας παράλληλα την εξάρτηση της περιοχής από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα.

Υποστηριζόμενο από το Πρόγραμμα Αναδυόμενης Ενέργειας της Κυβέρνησης της ΝΝΟ, το έργο New England BESS αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του ACEN στην Αυστραλία, όπου αναπτύσσει ενεργά έργα άνω του 1GW.

Το New England Solar της ACEN Australia (βρίσκεται κοντά στην Uralla), ολοκλήρωσε το Στάδιο 1 της κατασκευής το 2023, όταν τέθηκαν επίσημα στο διαδίκτυο 400 MW ηλιακής παραγωγής.

Με την ολοκλήρωση του Σταδίου 2, η τοποθεσία θα παράγει συνολικά 1800 GWh ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ετησίως.

Το 2023, η ACEN Australia εξασφάλισε μια 20ετή Συμφωνία Μακροχρόνιας Υπηρεσίας Ενέργειας (LTESA) για τη New England Solar στην πρώτη δημοπρασία της κυβέρνησης της ΝΝΟ για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αποθήκευσης.

Το LTESA είναι ένας μηχανισμός διαχείρισης κινδύνου που θα υποστηρίξει το έργο στο μέλλον εάν η Εθνική Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας περάσει σε μια διαρκή περίοδο χαμηλών τιμών.

«Το New England Solar της ACEN Australia είναι μια κρίσιμη πηγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την περιοχή της ΝΝΟ και είμαστε υπερήφανοι που διαδραματίζουμε ρόλο στη διασφάλιση της ικανότητάς του να παρέχει αξιόπιστα στην περιοχή καθαρή ενέργεια με τον πιο αποδοτικό και οικονομικά αποδοτικό τρόπο». δήλωσε ο Robert Piconi, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Energy Vault.

Ο David Pollington (Διευθύνων Σύμβουλος της ACEN Australia) δήλωσε:

«Η ικανότητα του Energy Vault να συνεργάζεται με τους μετατροπείς Siemens S120 θα είναι ιδιαίτερα πολύτιμη καθώς βελτιστοποιούμε τα συστήματα αποθήκευσης μπαταριών μας για μέγιστη απόδοση και αντίκτυπο».

Τα έργα BESS, που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας B-VAULT της Energy Vault, θα συνδυαστούν με έναν μετατροπέα Siemens S120 ο οποίος επιτρέπει λειτουργίες υποστήριξης δικτύου, όπως τάση και συχνότητα, υποστήριξη δικτύου κατά τη διάρκεια διαταραχών και έλεγχο άεργου ισχύος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης