Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Xi Jinping και Donald Trump για τις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Xi Jinping και Donald Trump για τις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ
Ο Trump εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με το Xi Jinping, προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία ΗΠΑ-Κίνας
Ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping είχε σήμερα Δευτέρα (14/11) τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, με τον οποίο συζήτησε για τις σχέσεις των δύο χωρών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο China Xinhua News.
Ο Xi Jinping συνεχάρη τον Donald Trump για την εκλογή του ως Πρόεδρο των ΗΠΑ και εξέφρασε την προθυμία του να συνεργαστεί μαζί του.
Ο Πρόεδρος της Κίνας τόνισε, ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να ενισχύσουν το συντονισμό, να προωθήσουν την οικονομική τους ανάπτυξη και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, καθώς και την επέκταση των ανταλλαγών και της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, έτσι ώστε να φέρει περισσότερα οφέλη για τους δύο λαούς και να προωθηθεί ομαλά η ανάπτυξη της σχέσης Κίνας-ΗΠΑ.
Τόνισε ακόμη, ότι καθώς οι οικονομίες των δύο χωρών είναι οι κορυφαίες του κόσμου, υπάρχουν πολλά πράγματα, στα οποία η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν και θα πρέπει να συνεργάζονται.
Από την πλευρά του ο Trump ευχαρίστησε τον Κινέζο Πρόεδρο για τα συγχαρητήρια και είπε σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, ότι συμφωνεί με τις απόψεις του Xi Jinping σχετικά με τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.
«Η Κίνα είναι μια μεγάλη και σημαντική χώρα, με εντυπωσιακές προοπτικές ανάπτυξης» φέρεται να δήλωσε ο Trump και πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ και η Κίνα μπορούν να επιτύχουν αποτελέσματα win-win».
Ακόμη, ο Trump εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με το Xi Jinping, προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία ΗΠΑ-Κίνας και εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας θα γνωρίσουν ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη.
Ο Κινέζος Πρόεδρος και ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ συμφώνησαν επίσης, να διατηρήσουν στενή επαφή, να δημιουργήσουν μια καλή σχέση συνεργασίας και να συναντηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να ανταλλάξουν απόψεις για τις διμερείς σχέσεις και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης