Αναλύσεις

Ποιους όρους θέτει το ΔΝΤ για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα με 6 δισ. για αναχρηματοδότηση

Ποιους όρους θέτει το ΔΝΤ για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα με 6 δισ. για αναχρηματοδότηση
Οι συναντήσεις με το κουαρτέτο θα ξεκινήσουν πιθανότατα την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου
Επί ποδός βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία προετοιμάζεται για το μεγάλο «μπρά ντε φερ» που θα έχει την τρέχουσα εβδομάδα με τους δανειστές για τα ανοικτά μέτωπα της β’ αξιολόγησης, που δεν είναι άλλα από το εργασιακό και το δημοσιονομικό.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι συναντήσεις με το κουαρτέτο θα ξεκινήσουν πιθανότατα την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και αφού ολοκληρωθεί πρώτα ο προπαρασκευαστικός κύκλος των διαβουλεύσεων με τα τεχνικά κλιμάκια.
Από τις εξ αποστάσεως συνομιλίες που διεξάγονται όλο αυτό το διάστημα, προκύπτει ότι η τρύπα του 1 δισ. ευρώ που έχουν εντοπίσει οι πιστωτές στον προϋπολογισμό του 2017, μαζί με το θέμα των ομαδικών απολύσεων και τις εφαρμοστικές εγκυκλίους για τον ασφαλιστικό νόμο, συνιστούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια» του δεύτερου κύκλου αυτής της επισκόπησης.
Στο υπουργείο Οικονομικών παρά τις έντονες ανησυχίες που υπάρχουν, παραμένουν αισιόδοξοι ότι το «χάσμα» που υπάρχει στα δύο αυτά μέτωπα και ιδιαίτερα στο δημοσιονομικό, θα καταστεί εφικτό να «γεφυρωθεί» και ότι θα υπάρξει τουλάχιστον μία τεχνική συμφωνία έως την κρίσιμη - για την πορεία της διαπραγμάτευσης - συνεδρίαση του EuroWorking Group της 28ης Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης