Διεθνή

Ουγκάντα: Συμφωνίες με νιγηριανή εταιρεία για κοινή εκμετάλλευση του πετρελαίου

Ουγκάντα: Συμφωνίες με νιγηριανή εταιρεία για κοινή εκμετάλλευση του πετρελαίου
Η Ουγκάντα ανακάλυψε το πετρέλαιο το 2006 στη λεκάνη απορροής Albertine κατά μήκος των συνόρων της με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
Η Ουγκάντα αναμένεται να υπογράψει αύριο Πέμπτη 15/6 δύο συμφωνίες για την κοινή εκμετάλλευση πετρελαίου με μια εταιρεία της Νιγηρίας, επιτρέποντας παράλληλα την έναρξη εργασιών εξερεύνησης, ανακοίνωσε  η κυβέρνηση σήμερα Τετάρτη 14/6/2017.
 Η εταιρεία, Oranto Petroleum International, συγκαταλεγόταν σε μια σειρά εταιρειών που υπέβαλαν προσφορά για την πρώτη άδεια εκμετάλλευσης πετρελαίου έτος, ενώ δύο άλλες επιχειρήσεις της Νιγηρίας και η Armor Energy της Αυστραλίας έκαναν τελικές διαπραγματεύσεις για την ανάθεση των PSA.
Το υπουργείο Ενέργειας και Ανάπτυξης Ορυχείων ανακοίνωσε ότι η συμφωνία με την Oranto καλύπτει τα μπλοκ εξερεύνησης Ngassa Shallow Play και Ngassa Deep Play που βρίσκονται κοντά στο νότιο τμήμα της λίμνης Albert.
Η Ουγκάντα ανακάλυψε το πετρέλαιο το 2006 στη λεκάνη απορροής Albertine κατά μήκος των συνόρων της με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Τα ακαθάριστα αποθέματα αργού υπολογίζονται από την κυβέρνηση στα 6,5 δισ. βαρέλια, από τα οποία 1,4 έως 1,7 δισ. βαρέλια θεωρούνται ανακτήσιμα. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2020.
Η πρώτη παρτίδα αδειών που έδωσε η Ουγκάντα στις αρχές της δεκαετίας του 2000 χορηγήθηκε σε βάση προτεραιότητας.
Ωστόσο, μετά την ανακάλυψη εμπορικά ανακτήσιμων αποθεμάτων, η χώρα θέσπισε νέους νόμους για τη διαχείριση του τομέα και βάσει αυτών των νόμων οι άδειες εξερεύνησης πρέπει να χορηγούνται σε ανταγωνιστική βάση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης