Ενέργεια

Τσοτσορός (ΕΛΠΕ): Οριοθέτηση της ΑΟΖ και απλοποίηση διαδικασιών για προσέλκυση επενδύσεων

Τσοτσορός (ΕΛΠΕ): Οριοθέτηση της ΑΟΖ και απλοποίηση διαδικασιών για προσέλκυση επενδύσεων
Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ σημείωσε την έμφαση που δίνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια στην ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών.
Οριοθέτηση της ΑΟΖ με τις γειτονικές χώρες, άρση της απαγόρευσης ερευνών εκτός των 6 μιλίων και μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, που έχουν ως αποτέλεσμα οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων να υπογράφονται 2,5 χρόνια μετά την κατακύρωση των διαγωνισμών, ζήτησε ο πρόεδρος την ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός μιλώντας στο συνέδριο για τις έρευνες που διοργανώνει το σωματείο των εργαζομένων των ΕΛΠΕ με την υποστήριξη του ομίλου.
Όπως είπε ο κ. Τσοτσορός, η επίλυση αυτών των ζητημάτων σε συνδυασμό με την εκπόνηση ενός συνεκτικού στρατηγικού σχεδίου από την ΕΔΕΥ αποτελούν προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση ελπιδοφόρων προοπτικών, έστω και καθυστερημένα, στον συγκεκριμένο τομέα.
Ο κ. Τσοτσορός αναφέρθηκε στη συνεργασία των ΕΛΠΕ με την Total και την Edison στην παραχώρηση δυτικά της Κέρκυρας, καθώς και στην κοινοπραξία με την Total και την ExxonMobil για την απόκτηση του δικαιώματος έρευνας σε μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή Δυτικά της Κρήτης, σημειώνοντας την έμφαση που δίνουν τα ΕΛΠΕ στην ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών.
Κατάληξε σημειώνοντας, ότι τα ΕΛΠΕ περιμένουν άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού για την περιοχή κοντά στην Κρήτη, άμεση αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου ώστε να γίνει πιο ελκυστικό στην προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και την πραγματοποίηση συζητήσεων με τις γειτονικές χώρες για τον καθορισμό της ΑΟΖ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης