Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Κοντά στο υψηλό των 7 μηνών παραμένει ο χρυσός παρά τις απώλειες

tags :
Κοντά στο υψηλό των 7 μηνών παραμένει ο χρυσός παρά τις απώλειες
Η πολιτική αβεβαιότητα δημιουργεί παρενέργειες στην αγορά
Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν κοντά σε υψηλά επίπεδα επτά μηνών σήμερα Τετάρτη 7/6/2017 λόγω της  πολιτικής αβεβαιότητας που δημιουργούν οι  εκλογές στη Βρετανία και η κατάθεση  του  πρώην διευθυντή του FBI στη Γερουσία των ΗΠΑ.
Ωστόσο, ο χρυσός  δέχθηκε πιέσεις μετά την άνοδο του δολαρίου έναντι του ευρώ, λόγω των αναφορών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να μειώσει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό την Πέμπτη.
Ένα ενισχυμένο αμερικανικό νόμισμα καθιστά τον χρυσό σε δολάρια ακριβότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων, ενδεχομένως υποβαθμίζοντας τη ζήτηση.
Στην spot αγορά ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,32% στα 1.293,1 δολ. η ουγγιά στις 1345 GMT. Την Τρίτη, κέρδισε 1,1% και βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους στα $ 1,295.97. Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ υποχώρησαν 0,2% στα 1,294,2 δολάρια.
Στις 22:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα  1288,40 δολάρια η ουγγιά με απώλειες 0,70%.
"Ο χρυσός κατευθύνεται από ... την πολιτική των ΗΠΑ και τις βρετανικές εκλογές", δήλωσε ο αναλυτής του SP Angel John Meyer. "Οι αλλαγές των ινδικών φόρων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα μπορούσαν να αυξήσουν τη ζήτηση για  τα tola bars." Tola είναι η παραδοσιακή ινδική μονάδα μέτρησης 0,375 ουγγιών.
Η Ινδία το περασμένο Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε ότι θα φορολογεί  το χρυσό με 3% , μια νέα εισφορά  επί των πωλήσεων που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, χαμηλότερα  από το 5%  που αναμενόταν.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI James Comey την Πέμπτη 8/6/2017 θα μπορούσε να βλάψει περαιτέρω τον Πρόεδρο Donald Trump και ενδεχομένως να εκτροχιάσει τα σχέδιά του για τη φορολογία.
Στη Βρετανία, οι αγορές ανησυχούν ότι το κυβερνών συντηρητικό κόμμα ενδέχεται να μην αποκτήσει πλειοψηφία στις εκλογές. Η πρωθυπουργός Theresa May θέλει να ενισχύσει την πλειοψηφία της  ενόψει των συνομιλιών για την έξοδο από την  Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι traders αναμένουν επίσης την συνάντηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.
Μεταξύ άλλων των  πολύτιμων μετάλλων, η πλατίνα υποχώρησε 1,65% στα 947,6 δολ. η ουγγιά και το παλλάδιο έχασε 2,28% στα 829,05 δολ. αφού προηγουμένως έφτασε τα 859,80 δολ. η ουγγιά, το υψηλότερο  επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2014.
Ο λευκόχρυσος  χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή καταλυτών για αυτοκίνητα που κινούνται με ντίζελ, ενώ το παλλάδιο χρησιμοποιείται κυρίως για τους καταλύτες σε βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.
"Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης και της Ιαπωνίας, η πρόσφατη επιβράδυνση των πωλήσεων συνεχίστηκε και τον Μάιο", ανέφεραν οι αναλυτές του Julius Baer σε σημείωμα.
"Δεσμευόμαστε στην αρνητική μας άποψη (για το παλλάδιο) και στη βραχυπρόθεσμη θέση, προσδοκώντας τις τιμές να ευθυγραμμιστούν με το ασθενέστερο σκηνικό της ζήτησης τους επόμενους μήνες".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης