Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε υψηλό 7 εβδομάδων ο χρυσός λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών

tags :
Σε υψηλό 7 εβδομάδων ο χρυσός λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών
Περί τις 21:48 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1296,70 δολάρια η ουγγιά με κέρδη 0,88%
Ο χρυσός βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδό του τις τελευταίες επτά εβδομάδες σήμερα Τρίτη 6/6/2017, καθώς τα οικονομικά στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες μείωσαν τις προσδοκίες για γρήγορη άνοδο των επιτοκίων φέτος, ωθώντας το δολάριο και τις  αποδόσεις των ομολόγων σε χαμηλό επτά μηνών.
Οι επενδυτές στράφηκαν επίσης στον χρυσό, που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο για  τα περιουσιακά στοιχεία, από την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην αγορά  σχετικά με τη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, τις εκλογές στη Βρετανία και τη κατάθεση   του πρώην διευθυντή του FBI James Comey στη γερουσία.
Ένα ασθενέστερο δολάριο καθιστά το χρυσό φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων, ενώ οι χαμηλότερες αποδόσεις μειώνουν το κόστος ευκαιρίας για την κατοχή  χρυσού.
Ωστόσο, η άνοδος των επιτοκίων αυξάνει τις αποδόσεις των ομολόγων και τείνει να ενισχύσει το δολάριο.
Ο χρυσός στην spot αγορά σημείωσε άνοδο 1,11% στα $ 1,294,02 η ουγγιά, αφού προηγουμένως άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο  από τις 17 Απριλίου στα $ 1,294,80.
Τα συμβόλαια χρυσού στις  ΗΠΑ ενισχύθηκαν  1,08% στα $ 1,296,60 την ουγγιά.
Στις 21:48 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1296,70 δολάρια η ουγγιά με κέρδη 0,88%.
"Τα πολυάριθμα επερχόμενα γεωπολιτικά γεγονότα θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη ζήτηση για το μέταλλο", δήλωσε ο trader  της MKS PAMP Sam Laughlin. "Οι στόχοι επεκτείνονται στα υψηλά του 2017 γύρω στα $ 1.295 και το ψυχολογικό επίπεδο των 1.300 δολαρίων."
Ο χρυσός αυξήθηκε περισσότερο από 6%, από το χαμηλό των $ 1.213,81 στις αρχές Μαΐου, καθώς οι πολιτικές αναταραχές στις Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν αμφιβολίες ότι ο Πρόεδρος Donald Trump θα μπορούσε να εφαρμόσει οικονομικά κίνητρα, μειώνοντας τις αποδόσεις του δολαρίου και των ομολόγων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης