Διεθνή

Το Ιράν επιρρίπτει ευθύνες στη Σαουδική Αραβία για τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δύση

Το Ιράν επιρρίπτει ευθύνες στη Σαουδική Αραβία για τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δύση
«Οι επανειλημμένες τυφλές τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο είναι μια κλήση αφύπνισης για την παγκόσμια κοινότητα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών
Ως αφύπνιση για τα δυτικά κράτη θα πρέπει να λειτουργήσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο τονίζει σε μήνυμά του το Ιράν.
Παρότρυνε μάλιστα τη Δύση να ανιχνεύσει τις ιδεολογικές και οικονομικές πηγές της τρομοκρατίας στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Οι επανειλημμένες τυφλές τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο είναι μια κλήση αφύπνισης για την παγκόσμια κοινότητα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Bahram Qasemi.
«Για να ξεριζώσουν την τρομοκρατία είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσουν τα δυτικά κράτη τα βασικά αίτια καθώς και τις κυριότερες οικονομικές και ιδεολογικές πηγές εξτρεμισμού και βίας, οι οποίες είναι σαφείς για όλους», ανέφερε ο Qasemi, σύμφωνα με την Press TV.
Το Ιράν αρνείται τις δυτικές κατηγορίες για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και κατηγορεί τη Σαουδική Αραβία ότι βρίσκεται πίσω από σουνιτικές μαχητικές ομάδες που ευθύνονται για τις τελευταίες φονικές επιθέσεις στην Ευρώπη.
Από την πλευρά της η Σαουδική Αραβία, προμαχώνας του Σουνιτικού Ισλάμ και  στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, αρνείται ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.  
Πηγή:www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης