Διεθνή

Να ενισχυθεί η απάντηση στην τρομοκρατία ζήτησε η Τερέζα Μέι

Να ενισχυθεί η απάντηση στην τρομοκρατία ζήτησε η Τερέζα Μέι
«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι τα πράγματα μπορούν να συνεχίσουν ως έχουν», δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός
upd "Tα πράγματα δεν μπορεί να συνεχίσουν όπως ήταν. Η στρατηγική της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας χρειάζεται να αναθεωρηθεί από τέσσερις πλευρές" είπε η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε μια πρώτη αντίδραση στην επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους στο Λονδίνο.
«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι τα πράγματα μπορούν να συνεχίσουν ως έχουν», δήλωσε η Μέι στην ομιλία που εκφώνησε μπροστά από το γραφείο της στην Ντάουνινγκ Στριτ και η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Νέοι τρόποι δράσης των τρομοκρατών

«Πιστεύουμε πως έχουμε μια νέα τάση στην απειλή που αντιμετωπίζουμε, καθώς η τρομοκρατία εκτρέφει τρομοκρατία και οι δράστες εμπνέονται να επιτίθενται όχι μόνο βάσει προσεκτικά καταστρωμένων σχεδίων έπειτα από χρόνια σχεδιασμού και εκπαίδευσης, και ούτε καν ως μοναχικοί δράστες που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στο Ίντερνετ, αλλά αντιγράφοντας ο ένας τον άλλον και συχνά χρησιμοποιώντας τα πιο ωμά μέσα επίθεσης».
Η Μέι δήλωσε πως η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Πέμπτης ανεστάλη σε ένδειξη σεβασμού, αλλά θα επαναληφθεί αύριο Δευτέρα.
«Δεν μπορεί ποτέ να επιτραπεί στη βία να διακόψει τη δημοκρατική διαδικασία, έτσι η προεκλογική εκστρατεία θα επαναληφθεί πλήρως αύριο και οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν όπως είναι προγραμματισμένο την Πέμπτη», δήλωσε η Μέι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης