Commodities

Alekperov (Lukoil): Δεν χρειάζεται μεγαλύτερη μείωση του όγκου παραγωγής πετρελαίου

Alekperov (Lukoil): Δεν χρειάζεται μεγαλύτερη μείωση του όγκου παραγωγής πετρελαίου
Ο διευθύνων σύμβουλος της Lukoil υποστήριξε, ότι μια περίοδος 9 μηνών είναι αρκετή, για να οδηγήσει σε διέξοδο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των υπερβολικών παγκόσμιων αποθεμάτων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil αμφισβήτησε σήμερα (2/6) τον ισχυρισμό, ότι είναι αναγκαίο να αυξηθούν οι ποσοστώσεις μείωσης της παραγωγής πετρελαίου στο πλαίσιο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ.
Μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ο Βαγκίτ Αλεκπέροφ είπε, ότι «δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο», προσθέτοντας ότι μια περίοδος 9 μηνών είναι αρκετή, για να οδηγήσει σε διέξοδο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των υπερβολικών παγκόσμιων αποθεμάτων.
«Το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα δείξει σε ποιο βαθμό βρίσκεται η ισορροπία της αγοράς, η ταχύτητα παραγωγής πετρελαίου από σχιστόλιθο και η ταχύτητα παραγωγής του αργού πετρελαίου, που θα επιτρέψει τότε να ληφθεί μια ενοποιημένη απόφαση» είπε.
Ο Αλεκπέροφ δήλωσε επίσης, ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στην 50χρονη καριέρα του στην πετρελαϊκή βιομηχανία, που έπρεπε να πάρει μια απόφαση για τη μείωση της παραγωγής.
«Αυτή είναι μια δύσκολη επιλογή για μένα, αλλά συνειδητοποιώ, ότι αποσκοπεί στην υποστήριξη της βιομηχανίας», δήλωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης