Επιχειρήσεις

Κ. Χατζηδάκης (Ν.Δ): Πρόσκληση στους επιχειρηματίες για νέες επενδύσεις

Κ. Χατζηδάκης (Ν.Δ): Πρόσκληση στους επιχειρηματίες για νέες επενδύσεις
"Η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης έχει να κάνει με την αδυναμία της να πετύχει τη συνολική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης", τόνισε ο κ. Χατζηδάκης
Την εκτίμηση ότι θα έχουμε μια "μεσοβέζικη" λύση για το χρέος, με την οποία κυβέρνηση και δανειστές θα "κλωτσήσουν το τενεκεδάκι" παρακάτω καταδικάζοντας, παράλληλα, τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλές δεκαετίες, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.
Ο ίδιος τόνισε ότι η λύση για το χρέος δεν αρκεί για να υπάρξει ανάπτυξη, αλλά χρειάζεται αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις καθώς και μείωση της φορολογίας , για την οποία οι προτάσεις θα επικαιροποιηθούν και θα παρουσιαστούν το Σεπτέμβριο. Υπογράμμισε δε ότι η ΝΔ εκτός από προγραμματικές θέσεις ετοιμάζει και νομοσχέδια "ώστε να είμαστε έτοιμοι από την πρώτη ημέρα".
"Η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης έχει να κάνει με την αδυναμία της να πετύχει τη συνολική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης", τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
"Η προώθηση επενδύσεων είναι η βασική κοινωνική πολιτική που μπορεί να ασκηθεί σήμερα. Όσο έχουμε μια κυβέρνηση που θεωρεί δάσος το Ελληνικό, θεωρεί μνημείο το σιλό στο λιμάνι του Πειραιά και όσο υπάρχουν βουλευτές που καταθέτουν τροπολογία για την ιδιωτική εκπαίδευση η οποία ακυρώνει αυτό που ψήφισαν οι ίδιοι μια βδομάδα πριν, η χώρα δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις.", πρόσθεσε.
Άσκησε κριτική στο νόμο για τα κόκκινα δάνεια λέγοντας ότι μπορεί να προκαλέσει ζημιά τόσο στις τράπεζες όσο και στις επιχειρήσεις ενώ για τις ιδιωτικοποιήσεις εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων ("ένα σχέδιο που ξεκίνησα εγώ το 2008 με τους συνδικαλιστές να με λένε μεσίτη, και το επανεκκίνησα πάλι το 2013"), όχι όμως και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ "που παραμένει επί μήνες βαλτωμένη" και για τη ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για "δωρεάν ιδιωτικοποίηση, με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα για το Δημόσιο και την επιχείρηση".
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι οι προτάσεις για τη φορολογία "θα επικαιροποιηθούν υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων και της υπογραφής από την κυβέρνηση του 4ου Μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου και θα παρουσιαστούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο".
Αναγνώρισε επίσης την ανάγκη για
σταθερό φορολογικό καθεστώς, τονίζοντας ότι "σε αυτό όλοι έχουμε κάνει λάθη. Η σημερινή κυβέρνηση, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η τρόικα που σε κάθε επίσκεψή της ζητάει νέες ρυθμίσεις".
 Και για τις μεταρρυθμίσεις τόνισε ότι αυτό που δεν αναφέρουν όσοι πολέμησαν τις παρεμβάσεις που έγιναν επί υπουργίας του στο γάλα, τα βιβλία, την τρισκατάρατη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, είναι ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές, ακόμα κι έτσι όπως έγιναν, πέτυχαν.
Τα νομοσχέδια που ετοιμάζει η ΝΔ, όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, αφορούν τη δημόσια διοίκηση, με αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του ΑΣΕΠ, τη Δικαιοσύνη (σύσταση ειδικών τμημάτων δικαστηρίων για ορισμένες κατηγορίες υποθέσεων που σχετίζονται με την οικονομική δραστηριότητα και τις επενδύσεις) και την εκπαίδευση (δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τμημάτων στο πλαίσιο του παρόντος Συντάγματος).
Ο κ. Χατζηδάκης απηύθυνε επίσης πρόσκληση προς την ελληνική επιχειρηματικότητα "να βγει αποφασιστικά μπροστά με νέες επενδύσεις, σε ένα φιλικό προς την επιχειρηματικότητα πλαίσιο, με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης, με σεβασμό στους εργαζομένους, αλλά και στο φυσικό περιβάλλον", τονίζοντας ότι δεν μπορούν να υπάρξουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρηματίες, αλλά ούτε και μπορούν να υπάρξουν επιχειρήσεις με εργαζόμενους στα κεραμίδια.
Στην αρχή της ομιλίας του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι οι λέξεις που συμπυκνώνουν την πολιτική του ταυτότητα είναι "Αλήθεια και μεταρρυθμίσεις".
"Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, τόνισε, έχουμε διπλή υποχρέωση σε μια περίοδο βαθύτατης κρίσης -την οποία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε προβλέψει- να μείνουμε πιστοί στις παρακαταθήκες του. Να μιλάμε με τη γλώσσα της αλήθειας και να προχωρήσουμε με ταχύτητα όλες εκείνες τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα δώσουν και πάλι στην πατρίδα μας τη θέση που της αξίζει".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης