Χρηματιστήριο & Αγορές

Δολάριο και πολιτική αβεβαιότητα οδήγησαν σε υψηλό μήνα το χρυσό

tags :
Δολάριο και πολιτική αβεβαιότητα οδήγησαν σε υψηλό μήνα το χρυσό
Περί τις 21:35 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1268,20 δολάρια με άνοδο 0,97%
Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων βρέθηκε ο χρυσός  σήμερα Παρασκευή 26/5/2017καθώς το ασθενέστερο δολάριο και η πολιτική αβεβαιότητα οδήγησε τους επενδυτές να αποφύγουν τις «επικίνδυνες» τοποθετήσεις και να στραφούν στην «ασφάλεια» του πολύτιμου μετάλλου.
"Είχαμε τον πολιτικό θόρυβο που προέρχεται από την Trump και την κυβέρνησή του και παράλληλα  υπάρχει η  αβεβαιότητα στις αγορές,  παράγοντες που υποστηρίζουν το χρυσό. Οι μετοχές είναι επίσης μειωμένες", δήλωσε ο αναλυτής Carsten Menke στο Julius Baer στη Ζυρίχη.
Οι ηγέτες των πλουσίων χωρών του κόσμου αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις συνομιλίες με τον Donald Trump στη σύνοδο κορυφής της G7 στη Σικελία σήμερα  Παρασκευή.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε τους συμμάχους του  στο ΝΑΤΟ ότι δεν ξόδεψαν αρκετά για την άμυνα και κατηγόρησε τη Γερμανία για «πολύ κακές» εμπορικές πολιτικές.
Ο χρυσός χρησιμοποιείται ως εναλλακτική επένδυση σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας.
Στην spot αγορά ο χρυσός  ενισχύθηκε κατά 0,94% στα $ 1,267,19 ανά ουγγιά. Τα συμβόλαια στις  ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,84% στα 1,267 δολ. η ουγγιά.
Στις 21:35 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1268,20 δολάρια με άνοδο 0,97%
Ο Menke αναμένει ότι ο χρυσός θα κινηθεί σε περιορισμένο εύρος με τιμή – στόχο τα $ 1.200 τους επόμενους τρεις μήνες.
"Οι ανοιχτές προκλήσεις προέρχονται από τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, αναμένουμε αύξηση του επιτοκίου τον Ιούνιο και βλέπουμε το δολάριο να ενισχύεται και πάλι. Κατά την ανοδική πορεία, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, η οποία εμποδίζει τους traders να πωλούν χρυσό και κάποιες φορές να αγοράζουν . "
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα  Παρασκευη το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των Η.Π.Α. αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,2% το πρώτο τρίμηνο, αντί για 0,7% το προηγούμενο μήνα, υποστηρίζοντας το δολάριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης