Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η ενέργεια μπορεί να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ

Η ενέργεια μπορεί να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ
Στόχος των ΗΠΑ είναι η ενδυνάμωση των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων με την Ελλάδα δήλωσε ο εμπορικός ακόλουθος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα
«Η ενέργεια, τόσο οι επενδύσεις στην ελληνική ενέργεια όσο και η εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG από τις ΗΠΑ,  τα τρόφιμα ,οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η ανώτατη εκπαίδευση, η επιστήμη και τεχνολογία», είναι τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους επενδυτές σύμφωνα με τον εμπορικό ακόλουθο των ΗΠΑ.
«Η Ελλάδα, έχει τη δυνατότητα να κάνει στροφή αυτό το καλοκαίρι και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εμπορικός ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Bryan Larson, συμπληρώνοντας πως στόχος των ΗΠΑ είναι η ενδυνάμωση των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων με την Ελλάδα».
Στο περιθώριο της σημερινής 23/5/2017 παρουσίας του στο Νομό Έβρου, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, Κώστα Χατζημιχαήλ, ο κ.  Larson, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην Ελλάδα, για τις διμερείς εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις καθώς και για τους τομείς που μπορούν να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Σύμφωνα με τον κ. Larsson, για να επιτευχθεί η οικονομική ανάπτυξη η κυβέρνηση θα πρέπει ν' αναλάβει δράσεις που ευνοούν τόσο τις εγχώριες επιχειρήσεις όσο και τους ξένους επενδυτές. «Ας είμαστε ειλικρινείς.
Οποιαδήποτε δράση της κυβέρνησης ευνοεί τις εγχώριες επιχειρήσεις, ευνοεί και τους επενδυτές. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα ζητούμενα των επενδυτών μας και των ελληνικών επιχειρήσεων όσον αφορά στη βελτίωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού κλίματος», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Εκφράζει την πεποίθηση πως υπάρχει πραγματικά μία μεγάλη ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης και δηλώνει αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί.
 Τονίζει πως η αμερικανική πρεσβεία είναι αφοσιωμένη στο να ενημερώσει τους Αμερικανούς επενδυτές για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας πως αυτές είναι ήδη υπαρκτές και δεν περιμένουν να δημιουργηθούν μελλοντικά. «Υπάρχει μία σημαντική αύξηση των επενδυτών που επισκέπτονται την πρεσβεία τον τελευταίο χρόνο, γεγονός που καταδεικνύει ότι βλέπουν την ύπαρξη ευκαιριών και εφικτού κέρδους αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Βλέπουν ότι είναι δυνατή η περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη στη χώρα και τη δυνατότητα επιτυχημένης λειτουργίας των ελληνικών επιχειρήσεων».
Ερωτηθείς για τους τομείς που κατά την άποψή του μπορούν να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων ο κ. Λάρσον προτάσσει τα ελληνικά τρόφιμα εκτιμώντας πως «έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα» και έχουν αποδείξει ότι έχουν βρει το δρόμο τους με επιτυχία και θα συνεχίσουν να το κάνουν στην αμερικανική αγορά.
«Οι Αμερικανοί είναι ενθουσιασμένοι με τη μεσογειακή διατροφή που είναι υγιεινή και γευστική και αυτό είναι πολύ σημαντικό, κι έτσι βλέπουμε ότι ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων που εισέρχονται στην αμερικανική αγορά επιτυγχάνουν».
«Η ενέργεια, τόσο οι επενδύσεις στην ελληνική ενέργεια όσο και η εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG από τις ΗΠΑ, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η ανώτατη εκπαίδευση, η επιστήμη και τεχνολογία», είναι τομείς που σύμφωνα με τον εμπορικό ακόλουθο των ΗΠΑ μπορούν επίσης να κεφαλαιοποιήσουν τις ικανότητες των Ελλήνων.
Ο κ. Larson, δήλωσε στα ΜΜΕ εντυπωσιασμένος από την ξενάγησή του σε δύο οικογενειακές επιχειρήσεις του νομού Έβρου, την εταιρία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων «Εβροφάρμα» στο δήμο Διδυμοτείχου και την εταιρία κατασκευής φανών οχημάτων «Dasteri», στην Αλεξανδρούπολη, η πρώτη εκ των οποίων εξάγει τα προϊόντα της σε 5 χώρες και η δεύτερη σε περισσότερες από 50, ενώ φέτος συμπληρώνει και 10 χρόνια συνεργασίας με αμερικανική εταιρία και σημείωσε πως πρόκειται για επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν το πνεύμα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στη χώρα που θα βγάλουν την Ελλάδα από την οικονομική κρίση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης