Επιχειρήσεις

Μείωση επενδύσεων κατά 370 εκατ.δολ. σχεδιάζουν διεθνείς εταιρείες πετρελαίου

Μείωση επενδύσεων κατά 370 εκατ.δολ. σχεδιάζουν διεθνείς εταιρείες πετρελαίου
Περαιτέρω μείωση των επενδύσεων θα σημάνει πτώση 3% φέτος στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, που ισοδυναμεί με 5 εκατ. βαρέλια, και ένα άλλο 4%, ή 6 εκατ. βαρέλια, το 2017
Σε περικοπές δαπανών για επενδύσεις προχωρούν διεθνείς εταιρείες πετρελαίου ακολουθώντας τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σε  μείωση των επενδυτικών δαπανών κατά περίπου 370 εκατ. δολάρια φέτος και το 2017 σχεδιάζουν να προχωρήσουν  διεθνείς εταιρείες πετρελαίου σύμφωνα με την  Wood Mackenzie Ltd. η οποία προειδοποιεί ότι  οι μαζικές ακυρώσεις έργων λόγω της πτώσης των τιμών του αργού αργού θα μπορούσαν να δημιουργήσουν  μελλοντική έλλειψη.
Περαιτέρω περικοπές των επενδύσεων θα σημάνει μια μείωση κατά 3% αυτό το έτος στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, που ισοδυναμεί με 5 εκατ. βαρέλια, και ένα άλλο 4%, ή 6 εκατ. βαρέλια, το 2017, εκτιμά   αναλυτής της WoodMac.
Μια σειρά από έργα τηςπαγκόσμιας βιομηχανίας πετρελαίου έχουναναβληθεί αυξάνοντας τον κίνδυνο μιας ύφεσης στην έξοδο και πιθανή έλλειψη προσφοράς δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΑΕ  Suhail Al Mazrouei  στο Άμπου Ντάμπι.

Τιμές
Οι τιμές του αργού πετρελαίου τύπου Brent υποχώρησαν περισσότερο από 115 δολάρια το βαρέλι τον Ιούνιο του 2014 έως λιγότερο από 28 δολάρια τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, και διαπραγματεύονται κάτω από 48 δολάρια.
Η μείωση έχει οδηγήδσει σε καθυστερήσεις έργων, στην ακύρωση επενδύσεων  δισεκατομμυρίων δολάρων των επενδύσεων και στην εξάλειψη χιλιάδων θέσεωνεργασίας.
Ο Patrick Pouyanne, διευθύνων σύμβουλος της Total SA, της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου της Γαλλίας, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι οι περικοπές των επενδύσεων στη βιομηχανία απειλεί να προκαλέσει μια έλλειψη πετρελαίου μέχρι το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης