Επιχειρήσεις

H DONG Energy εγκαταλείπει πετρέλαιο και φυσικό αέριο για την αιολική ενέργεια

H DONG Energy εγκαταλείπει πετρέλαιο και φυσικό αέριο για την αιολική ενέργεια
Η DONG Energy είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας
Η εταιρεία DONG Energy της Δανίας σχεδιάζει να εγκαταλείψει τις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, για να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, βγάζοντας προς πώληση περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η εταιρεία έκανε γνωστό τον περασμένο μήνα, ότι θα στρέψει την προσοχή της στην αιολική ενέργεια και ότι προτίθεται να πουλήσει τις επιχειρήσεις της πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ προσέλαβε την JP Morgan για την εκτίμηση των περιουσιακών της στοιχείων.
Πριν την DONG Energy τις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου είχαν εγκαταλείψει οι κολοσσιαίες Γερμανικές ενεργειακές εταιρείες EON και RWE, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αποκομίζοντας τεράστια ποσά από την εκποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Η DONG Energy είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης.
Αναλυτές της Sydbank ανέφεραν, ότι η αξία των περιουσιακών στοιχείων πετρελαίου και φυσικού αερίου της DONG θα μπορούσε να φθάσει τα 2,1 δισ. δολάρια.
Η DONG Energy παρήγαγε 115.000 βαρέλια πετρελαίου και φυσικού αερίου ημερησίως το 2015, αλλά το 2016 η παραγωγή της έχει πέσει στα 89.000 βαρέλια ημερησίως.
Η αιολική ενέργεια κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στα κέρδη της εταιρείας το α΄ εξάμηνο του 2016 με 42%, ξεπερνώντας το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
Η εταιρεία μετά και τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου του 2016 διατήρησε τις προβλέψεις της για συνολικά ετήσια κέρδη ύψους περίπου 3,3 δισ. δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης