Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Απώλειες στον χρυσό λόγω ενίσχυσης του δολαρίου

Απώλειες στον χρυσό λόγω ενίσχυσης του δολαρίου
Υποχώρησε και για το ασήμι, την πλατίνα και το παλλάδιο
Ο χρυσός υποχώρησε σήμερα  Πέμπτη 18/5/2017, καθώς η άνοδος του δολαρίου ώθησε μερικούς αγοραστές να αποκομίσουν κέρδη, μετά το μεγαλύτερο του μονοήμερο ράλι σε σχεδόν ένα χρόνο.
Παράλληλα  η αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές της προεδρίας Trump στήριξε το μέταλλο.
Ο χρυσός ενισχύθηκε σχεδόν κατά 2% την Τετάρτη, καταγράφοντας το  μεγαλύτερο ημερήσιο άλμα από τότε που η Βρετανία ψήφισε για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούνιο μετά τις  αναφορές ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσπάθησε να παρέμβει σε έρευνα για υποτιθέμενη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του περασμένου έτους στις ΗΠΑ.
Αυτό οδήγησε σε απότομη πτώση τις μετοχές της Wall Street από τις 9 Σεπτεμβρίου και οδήγησε το δολάριο σχεδόν 2% χαμηλότερα έναντι του γιεν Ιαπωνίας
Στην spot αγορά ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,96% στα $ 1,248,27 ανά ουγγιά.
Τα συμβόλαια στις Η.Π.Α. μειώθηκαν κατά 5,90 δολάρια στα 1.252,80 δολ. η ουγγιά.
Νωρίτερα το πολύτιμο μέταλλο βρέθηκε  στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Μαΐου στα $ 1.265,04.
"(Ο χρυσός) βλέπει μια «αποτυχία» μετά από τις ισχυρές επιδόσεις του χθες - πρέπει να πάρει αναπνοή», δήλωσε ο Heraeus ο πωλητής πολύτιμων μετάλλων Alexander Zumpfe. "Έτρεξε στην αντίσταση των $ 1.260."
Παρ 'όλα αυτά, το συναίσθημα έχει μετατραπεί σε θετικότερο και οι τεχνικοί δείκτες φαίνονται πολλά υποσχόμενοι, πρόσθεσε.
«Οι χρηματιστηριακές αγορές (επίσης) φαίνονται λίγο ευάλωτες. Αυτό βοηθά», είπε.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν 0,8% την Πέμπτη 18/7/2017, ενώ τα παγκόσμια αποθέματα επεκτείνουν την απότομη πτώση τους σε περισσότερο από έξι μήνες.
Στις 20:30 ώρα Ελλάδας το πολύτιμο μέταλλο βρισκόταν στα 1247 δολάρια με απώλειες 0,89%.
Σε καθοδικά πορεία ήταν και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα με το ασήμι να καταγράφει απώλειες 1,84% στα 16,595 δολ. την πλατίνα να υποχωρεί 1,47% στα 932,20 δολάρια και το παλλάδιο να βρίσκεται στα 760,25 δολάρια με πτώση 2,16%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης