Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός... «δια χειρός» Trump

Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός... «δια χειρός» Trump
Περί τις 21:50 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1258,10 δολάρια η ουγγιά με άνοδο 1,76% ενώ παράλληλα και το ασήμι βρισκόταν σε τροχιά ανόδου  στα 16,915 δολ. με κέρδη 1%
Ο χρυσός ενισχύθηκε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δύο εβδομάδων, καθώς οι πολιτικές αναταραχές και τα αδύναμα οικονομικά δεδομένα στις Ηνωμένες Πολιτείες μείωσαν τις προσδοκίες για επιθετική αύξηση των επιτοκίων φέτος, πίεσαν τις αποδόσεις των ομολόγων και οδήγησαν το δολάριο σε χαμηλό έξι μηνών.
Οι χαμηλότερες αποδόσεις μειώνουν το κόστος ευκαιρίας για τη διακράτηση χρυσού ενώ ένα ασθενέστερο δολάριο καθιστά το χρυσός πιο φθηνό για τους επενδυτές εκτός ΗΠΑ.
 Τα υψηλότερα επιτόκια θα έδιναν ώθηση στις αποδόσεις και πιθανώς και στο δολάριο.
Στην spot αγορά ο χρυσός  σημείωσε άνοδο 1,86% φθάνοντας στα $ 1,259,40 η ουγγιά, από το υψηλό που είχε σημειώσει στις 3 Μαΐου στα 1.248,70 δολάρια.
Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ για παράδοση Ιούνιου αυξήθηκαν κατά 22,30 δολάρια στα 1,258,70 δολ. η ουγγιά.
Ο χρυσός κινήθηκε πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών στα 1.247,40 δολάρια και το επίπεδο των 200 ημερών στα 1.250,70 δολάρια.
Στις 21:50 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1258,10 δολάρια η ουγγιά με άνοδο 1,76% ενώ παράλληλα και το ασήμι βρισκόταν σε τροχιά ανόδου  στα 16,915 δολ. με κέρδη 1%.
"Η μετακίνηση προς τα κάτω στις αποδόσεις και το δολάριο έδωσαν στήριξη στον χρυσό", δήλωσε ο αναλυτής της ABN AMRO, Georgette Boele. "Και πάνω σε αυτό υπάρχει κα η πολιτική αβεβαιότητα η οποία έπληξε το δολάριο."
Ο Πρόεδρος Trump βρίσκεται κάτω από πίεση καθώς θα πρέπει να εξηγήσει αν προσπάθησε να παρέμβει σε μια ομοσπονδιακή έρευνα μετά από αναφορές ότι ζήτησε από τον τότ Διευθυντή του FBI James Comey να σταματήσει μια έρευνα για τον  πρώην σύμβουλό του για την εθνική ασφάλεια Michael Flynn.
Αυτό έρχεται μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα μετά την απομάκρυση του Comey από τον Trump και τις συζητήσεις για ευαίσθητες πληροφορίες εθνικής ασφάλειας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης