Επιχειρήσεις

Πλήθος συμφωνιών με αμερικανικές εταιρείες ετοιμάζεται να υπογράψει η Saudi Aramco

Πλήθος συμφωνιών με αμερικανικές εταιρείες ετοιμάζεται να υπογράψει η Saudi Aramco
Η σαουδαραβική εταιρεία σχεδιάζει να υπογράψει τουλάχιστον 10 συμφωνίες με αμερικανικές εταιρείες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στο βασίλειο.
Η Saudi Aramco σχεδιάζει να υπογράψει συμφωνίες με τουλάχιστον 10 αμερικανικές εταιρείες κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία στις 20 Μαΐου, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο σχεδιάζει να υπογράψει συμφωνίες και με την Baker Hughes Inc., την KBR Inc., την Jacobs Engineering Group Inc., την Nabors Industries Ltd., την Weatherford International Plc, την McDermott International Inc. και την Rowan Companies Plc., σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο.
Οι συμφωνίες αυτές θα προβλέπουν σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, την δημιουργία στη Σαουδική Αραβία εργοστασίων των αμερικανικών εταιρειών.
Με τον τρόπο αυτό, όπως επισημαίνουν οι πηγές του αμερικανικού πρακτορείου, η Σαουδική Αραβία θα επιτύχει το στόχο της, αφενός να εκπαιδευτεί το εργατικό δυναμικό της χώρας σε νέες τεχνολογίες και αφετέρου, μέχρι το 2021να προμηθεύεται το 70% του εξοπλισμού και των υπηρεσιών πετρελαίου και φυσικού αερίου από την εγχώρια αγορά.
Επίσης, η Saudi Aramco σχεδιάζει να υπογράψει μια πρόσθετη συμφωνία με την Jacobs Engineering, για την δημιουργία μιας κοινοπραξίας με στόχο τη διαχείριση έργων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης