Επιχειρήσεις

Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της Saudi Aramco ενόψει της σχεδιαζόμενης IPO

tags :
Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της Saudi Aramco ενόψει της σχεδιαζόμενης IPO
Η Σαουδαραβική εταιρεία διόρισε δύο ανώτερους αντιπροέδρους, έξι αντιπροέδρους και δύο γενικούς συμβούλους.
Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο Saudi Aramco προχώρησε σε αλλαγές στο Διοικητικό της Συμβούλιο, τοποθετώντας οκτώ στελέχη σε κορυφαίες θέσεις, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
Ειδικότερα, η Σαουδαραβική εταιρεία διόρισε δύο ανώτερους αντιπροέδρους, έξι αντιπροέδρους και δύο γενικούς συμβούλους.
Μάλιστα, ο ένας εκ των ανώτερων αντιπροέδρων έχει σύμφωνα με το δημοσίευμα αρμοδιότητες για μεταγενέστερες επιχειρήσεις, καθώς η Saudi Aramco επιδιώκει να διπλασιάσει τη δυναμικότητα διύλισης και να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της φυσικού αερίου και πετροχημικών ενόψει της σχεδιαζόμενης IPO, η οποία αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει στον κόσμο.
Συγκεκριμένα, η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να πωλήσει έως και το 5% των μετοχών της Saudi Aramco το 2018, με στόχο να δημιουργήσει με τα κεφάλαια αυτά το μεγαλύτερο ταμείο κρατικών επενδύσεων στον κόσμο και να μειώσει την εξάρτησης της οικονομίας της από το πετρέλαιο.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Saudi Aramco, στο πλαίσιο των αλλαγών στην ηγεσία της, ορίστηκε ανώτατος αντιπρόεδρος για τις κατάντη επιχειρήσεις της εταιρείας ο Abdulaziz al-Judaimi, πρόεδρος της Motiva Enterprises LLC, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του μεγαλύτερου διυλιστηρίου των ΗΠΑ.
Ο Nabeel Al Mansour διορίστηκε ανώτερος αντιπρόεδρος, γενικός σύμβουλος και εταιρικός γραμματέας.
Η εταιρεία έχει τέσσερις άλλους ανώτερους αντιπροέδρους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.
Σε αντιπροέδρους προήχθησαν ο πρώην εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας στον ΟΠΕΚ Yasser Mufti και οι Ahmad Al Khowaiter, Abdullah Al Baiz, Abdullah Al Ghamdi, Abdul Hameed Al Rushaid και Yousef Al Ulyan.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης