Επιχειρήσεις

Σε τριπλασιασμό των εσόδων και της παραγωγής ενέργειας στοχεύει έως το 2020 η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Σε τριπλασιασμό των εσόδων και της παραγωγής ενέργειας στοχεύει έως το 2020 η ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Η θυγατρική της ΔΕΗ σχεδιάζει να ενισχύσει τη θέση της στην ελληνική αγορά ΑΠΕ και παράλληλα να επεκτείνει την παρουσία της σε πρώτη φάση στη Τουρκία και την Αλβανία
Επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο η εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες, με τα σχέδια για επενδύσεις στην Τουρκία να αποτελούν μόνο την αρχή του αναπτυξιακού της πλάνου.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της επιχείρησης που μίλησε στο World Energy News, στόχος είναι ο τριπλασιασμός των εσόδων της ΔΕΗ Ανανεώσιμες μέχρι το 2020, έτσι ώστε αυτά από τα περίπου 30 εκατ. ευρώ που ανέρχονται σήμερα να αγγίξουν τα 90 εκατ. ευρώ στο τέλος της τριετίας.
Επίσης, επιδίωξη της διοίκησης είναι να αυξήσει την παραγόμενη ενέργεια στα 400 MW από τα 150 MW σήμερα.
Στα σχέδια της εταιρείας ΔΕΗ Ανανεώσιμες περιλαμβάνεται, επίσης, η συμμετοχή σε νέα αιολικά έργα, σε projects γεωθερμίας, αλλά και στην εκμετάλλευση υδροηλεκτρικών σταθμών.
Εκτός από την Ελλάδα, στόχο επενδύσεων αποτελούν και χώρες του εξωτερικού αρχής γενομένης με την Τουρκία.
Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, οι επενδυτικές προοπτικές της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Τουρκία και σε γειτονικές χώρες αποτέλεσαν το αντικείμενο των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και επενδυτικών και κατασκευαστικών Ομίλων της Τουρκίας.

Ραγδαία η ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Τουρκία

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αυτών βρέθηκε η ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, υδροηλεκτρικών σταθμών και γεωθερμικών μονάδων, καθώς τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται ραγδαία ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Τουρκία και ιδιαίτερα της γεωθερμίας.
Η συμβολή της θυγατρικής εταιρίας PPC Elektrik σε αυτήν την προσπάθεια είναι κομβική, καθώς αποτελεί τον βραχίονα του ομίλου της ΔΕΗ στην Τουρκία και συνεισφέρει στις επιχειρηματικές συνέργειες της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
Βασική επιδίωξη της εταιρίας ΔΕΗ Ανανεώσιμες μέσω των συνεργασιών αυτών, σύμφωνα με σχετική δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Ηλία Μοναχολιά, δεν είναι μόνο η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, αλλά κυρίως η διείσδυση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες σε νέες ανερχόμενες αγορές, η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της και κατ’ επέκταση η ενδυνάμωση της επενδυτικής δραστηριότητας της ΔΕΗ και εκτός Ελλάδας, ενώ ήδη για την ίδια περίοδο για την Ελλάδα υπάρχει ένα πολύ φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο.
Σύμφωνα  με πληροφορίες, το πλάνο που αφορά στη χώρα μας περιλαμβάνει την απόκτηση αδειών και την εκπόνηση μελετών για την έγκριση αδειοδότησης νέων αιολικών πάρκων.
Στο «στόχαστρο» της εταιρείας, εκτός της Ελλάδας και της Τουρκίας, βρίσκεται επίσης και η αγορά της Αλβανίας.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης