Ασία

Αζερμπαϊτζάν και Κίνα υπέγραψαν συμφωνία ύψους 4 δισ. δολ. για εργοστάσιο πετροχημικών

Αζερμπαϊτζάν και Κίνα υπέγραψαν συμφωνία ύψους 4 δισ. δολ. για εργοστάσιο πετροχημικών
Το έργο GPC προβλέπει την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας φυσικού αερίου και πετροχημικών της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας SOCAR του Αζερμπαϊτζάν.
Το Αζερμπαϊτζάν και η Κίνα υπέγραψαν σήμερα (15/5) Μνημόνιο Κατανόησης για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας φυσικού αερίου και πετροχημικών της SOCAR νότια της αζερικής πρωτεύουσας Μπακού.
Το μνημόνιο υπογράφηκε από τον πρόεδρο της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας SOCAR, Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεφ, τον πρόεδρο του κινεζικού πετρελαϊκού κολοσσού CNPC, Βανγκ Γιλίν και τον επικεφαλής της Τράπεζας Ανάπτυξης της Κίνας Χου Χουαϊμπάνγκ.
Με τη συμφωνία αυτή ρυθμίζονται οι υπηρεσίες που θα παρασχεθούν από την China Huanqiu Contracting and Engineering Corporation (HQC), θυγατρική της CNPC και την Technip Italy, για την προκαταρκτική λεπτομερή μελέτη στο πλαίσιο του έργου SOCAR GPC.
Οι εταιρείες HQC και Technip Italy θα αρχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες σύμφωνα με αυτή τη συμφωνία από τις 15 Μαΐου 2017.
Το έργο της μηχανικής και της πολιτικού μηχανικού παρέχεται από την HQC, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα του σχεδιασμού, προμήθειας και κατασκευής έργων, με την υποστήριξη εταιρειών του Αζερμπαϊτζάν, βάσει σχεδίων που καταρτίζονται από τους κορυφαίους χορηγούς αδειοδότησης στον κόσμο.
Το έργο GPC προβλέπει την κατασκευή 15 χλμ. νότια από το Μπακού μονάδας επεξεργασίας φυσικού αερίου και πετροχημικών της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας SOCAR του Αζερμπαϊτζάν.
Η χωρητικότητα του συγκροτήματος θα είναι περίπου 10 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.
Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει εργοστάσιο πυρολύσεως αιθυλενίου 610.000 τόνων, εργοστάσιο προπυλενίου δυναμικότητας 130.000 τόνων και εργοστάσιο πολυαιθυλενίου δυναμικότητας 600.000 τόνων, μονάδες Buten-1 και Hexen-1, ένα γενικό εργοστάσιο και ένα κέντρο θερμικής ενέργειας.
Το κόστος του έργου ανέρχεται σε περίπου 4 δισ. δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης