Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ισραήλ: Με την αγορά του Λονδίνου "φλερτάρει" η Delek

Ισραήλ: Με την αγορά του Λονδίνου
H Delek εξαγόρασε πρόσφατα την βρετανική Ithaca Energy με στόχο να  επεκταθεί στη Βόρεια Θάλασσα
Η Delek Group Ltd., η ισραηλινή ενεργειακή εταιρεία που εξαγόρασε την πετρελαϊκή Ithaca Energy Inc. φέτος, μελετά την εισαγωγή της  στην αγορά  του Λονδίνου με στόχο να προωθήσει στην περαιτέρω επέκτασή της στο εξωτερικό.
"Αν η Delek Group θέλει να είναι διεθνής, πρέπει να διαπραγματεύεται  σε διεθνές χρηματιστήριο και νομίζω ότι το Λονδίνο είναι ένα από τα καλά μέρη για να είναι μέσα", δήλωσε ο Asaf Bartfeld, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σύμφωνα με το CNBC. "Στο εγγύς μέλλον, σκοπεύουμε να εισαγάγουμε την μετοχή της εταιρείας  στο Λονδίνο."
Η Delek, που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Yitzchak Teshuva, συμφώνησε στην εξαγορά της Ithaca έναντι 615 εκατ. δολάρια το Φεβρουάριο προκειμένου να επεκταθεί στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου και να γίνει μια "παγκόσμια εταιρεία εξερεύνησης και παραγωγής.
"Σήμερα αναζητά ευκαιρίες στη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά και του Κόλπου του Μεξικού στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Bartfeld τη Δευτέρα, αποκλείοντας τα έργα σχιστόλιθου. Οι μετοχές ήδη διαπραγματεύονται στην αγορά του Τελ Αβίβ.
Τον Μάρτιο του 2015, η διοίκηση της Delek αποφάσισε να καθυστερήσει τα σχέδια της για εισαγωγή στο Λονδίνο εξαιτίας της αστάθειας στις διεθνείς αγορές ενέργειας και των κανονιστικών θεμάτων στο Ισραήλ που έπρεπε να επιλυθούν.
Η Delek σχεδιάζει εξαγωγές για την τεράστια ανακάλυψη φυσικού αερίου Leviathan - το μεγαλύτερο του Ισραήλ - στο οποία κατέχει ποσοστό 45%.
Το πεδίο πρόκειται να αρχίσει να παρέχει φυσικό αέριο στο Ισραήλ και την Ιορδανία στα τέλη του 2019.
Η Delek και οι εταίροι της, στους οποίους συγκαταλέγονται η Noble Energy Inc., ενέκριναν το σχέδιο τον Φεβρουάριο.
Η παραγωγή του Leviathan θα μπορούσε επίσης να αποσταλεί σε εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αίγυπτο και μπορεί επίσης να μεταφερθεί με νέους αγωγούς σε αγορές όπως η Ιταλία και η Τουρκία, δήλωσε ο Bartfeld, προσθέτοντας ότι αυτές οι επιλογές βρίσκονται ακόμα υπό συζήτηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης