Τελευταία Νέα

Καναδάς: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έφθασαν το 65,6% της συνολικής παραγωγής

Καναδάς: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έφθασαν το 65,6% της συνολικής παραγωγής
Μόνον πέντε χώρες παρήγαγαν παρόμοιο ή μεγαλύτερο μερίδιο ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του Καναδά αντιπροσωπεύουν πλέον το 65,6% της παραγωγής το 2015, συγκριτικά με το 60% το 2005, σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ενέργειας του Καναδά.
Μόνον πέντε χώρες παρήγαγαν παρόμοιο ή μεγαλύτερο μερίδιο ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές: η Νορβηγία, η Νέα Ζηλανδία, η Βραζιλία, ην Αυστρία και η Δανία, σύμφωνα με την έκθεση.
Το 2015, ο Καναδάς ήταν παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, δεύτερη μετά την Κίνα.
"Η συνολική ανανεώσιμη παραγωγική δυναμικότητα της χώρας ήταν περίπου 94.929 μεγαβάτ το 2015 με το μερίδιο της δυναμικότητας του Καναδά να είναι στο 65,6%", ανέφερε η έκθεση.
Σύμφωνα με την έκθεση, η υδροηλεκτρική ενέργεια διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην συνολική ανανεώσιμη δυναμικότητα. Από το 2015, η υδροηλεκτρική ενέργεια ανήλθε σε 79.313 MW.
Για την αιολική  ενέργεια στον Καναδά σημειώνεται, ότι "το 2015, ο Καναδάς παρήγαγε το 4,4% της ηλεκτρικής του ενέργειας από τον άνεμο, σύμφωνα με την έκθεση.
Η βιομάζα παρείχε περίπου το 2% της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας το 2015.
"Άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως οι αιολικοί σταθμοί αιολικής ενέργειας, η παλιρροϊκή ενέργεια και η γεωθερμική ενέργεια, δεν παρουσίασαν σημαντική απορρόφηση στον Καναδά, αλλά εξακολουθούν να έχουν δυνατότητες", ανέφερε η έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης