Commodities

Goldman Sachs: Απώλειες για τον χαλκό, πιέσεις στο νικέλιο, ισχυροποιείται το αλουμίνιο

Goldman Sachs: Απώλειες για τον χαλκό, πιέσεις στο νικέλιο, ισχυροποιείται το αλουμίνιο
Ο χαλκός υποχώρησε 3,4% ή $ 200 / τόνο την Τετάρτη, φθάνοντας στα $ 5,600 / τόνο, διαγράφοντας τα 4/5 των κερδών που είχε σημειώσει κατά τις τελευταίες οκτώ συνεδριάσεις σε μία μόνο ημέρα
Τα βασικά μέταλλα διαπραγματεύθηκαν αισθητά χαμηλότερα τις τελευταίες μέρες με τις τιμές να καταγράφουν υποχώρηση 3,3%.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs, ο χαλκός απώλεσε τα 4/5 του κέρδους που είχε καταγράψει σε μια μέρα.
Το αλουμίνιο υποχώρησε ελαφρώς, και παραμένει ένα από τα ισχυρότερα μέταλλα στον χώρο των βασικών εμπορευμάτων και  υπόσχεται  υπεραπόδοση έτους.
Ειδικότερα, ο χαλκός υποχώρησε 3,4% ή $ 200 / τόνο την Τετάρτη, φθάνοντας στα $ 5,600 / τόνο, διαγράφοντας τα 4/5 των κερδών που είχε σημειώσει κατά τις τελευταίες οκτώ συνεδριάσεις  σε μία μόνο ημέρα.
Η κίνηση προς τα κάτω σήμερα οφείλεται κυρίως  σε τεχνικούς παράγοντες, σύμφωνα με την Goldam Sachs , αν και υπήρχε μια σειρά ευρύτερων μακροοικονομικών ανησυχιών ( όπως η απομόχλευση της Κίνας, η πιθανή στροφή στον παγκόσμιο δείκτη PMI)
Αν και η κίνηση του χαλκού χαμηλότερα είχε αρχίσει στη διάρκεια της νύχτας, η πλειονότητα των πωλήσεων σημειώθηκε μετά την ανακοίνωση των δεδομένων απογραφής LME.
Σύμφωνα με τα στοιχεία καταγράφεται  σημαντική ανάπτυξη στην απογραφή χαλκού LME, προκαλώντας ερωτηματικά
Ο χαλκός είχε δοκιμάσει τους κινούμενους μέσους 50 και 100 ημερούς προς τα πάνω αλλά χθες, υποχώρησε αισθητά κάτω από αυτά τα επίπεδα.
Στο νικέλιο, οι ειδήσεις  από τις  Φιλιππίνες για την  τοποθέτηση της Regina Lopez δεν επιβεβαιώθηκαν  γεγονός που άσκησε έντονες πιέσεις στις τιμές του νικελίου.
Σύμφωνα με την έκθεση  η παγκόσμια θεμελιώδης και μακροοικονομική εικόνα δεν είναι καθόλου σαφής. Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τον χαλκό και το αλουμίνιο  παραμένουν θετικές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης