Διεθνή

Σενεγάλη: Η African Petroleum υποστηρίζει ότι κατέχει πετρελαϊκό πεδίο που εξαγόρασε η Total

Σενεγάλη: Η African Petroleum υποστηρίζει ότι κατέχει πετρελαϊκό πεδίο που εξαγόρασε η Total
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου Petrosen, η οποία σύμφωνα με τις συμφωνίες Total και Africa Petroleum κατέχει το υπόλοιπο 10% του μπλοκ, ανακοίνωσε ότι η σύμβαση είχε ακυρωθεί από τον Απρίλιο του 2016.
Η εταιρία African Petroleum, εταιρεία πετρελαίου που ιδρύθηκε από τον Ρουμανό – Αυστραλό επιχειρηματία Frank Timis, ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να είναι κάτοχος άδειας εξερεύνησης πετρελαϊκού μπλοκ στα ανοικτά της Σενεγάλης, για το οποίο η γαλλική εταιρεία Total ανακοίνωσε την εξαγορά του.
Ο ισχυρισμός θα μπορούσε να δημιουργήσει μια μάχη για δυνητικά επικερδείς άδειες εξερεύνησης, καθώς  η χώρα της Δυτικής Αφρικής ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή πετρελαίου μετά από σειρά υποσχόμενων ανακαλύψεων.
"Η εταιρεία επαναλαμβάνει ότι κατέχει  το 90% της θέσης εκμετάλλευσης στη ROP (Rufisque Offshore Profoud)", ανέφερε η African Petroleum σε δήλωσή της την Τετάρτη.
"Σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας Κατανομής Παραγωγής ROP, το πεδίο παραμένει ενεργό εκτός εάν τεθεί σε ισχύ η διαδικασία τερματισμού από τη Δημοκρατία της Σενεγάλης".
Η κυβέρνηση της Σενεγάλης ανακοίνωσε προηγουμένως ότι ακύρωσε τη σύμβαση επειδή η African Petroleum δεν πραγματοποίησε τις  δεσμεύσεις της , χωρίς όμως  να δώσει λεπτομέρειες.
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου Petrosen, η οποία σύμφωνα με τις συμφωνίες Total και Africa Petroleum κατέχει το υπόλοιπο 10% του μπλοκ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η σύμβαση είχε ακυρωθεί από τον Απρίλιο του 2016.
"Η εταιρεία έπρεπε να κάνει τις εργασίες σύμφωνα με τις υποχρεώσεις. Αυτό δεν έγινε και έτσι ακυρώσαμε τη σύμβαση", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Petrosen, Mamadou Faye.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης