Ενέργεια

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη υδροστατική δοκιμή του TAP στην Ελλάδα

tags :
Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη υδροστατική δοκιμή του TAP στην Ελλάδα
Σε συνέχεια της επιτυχημένης αυτής αρχής, θα ακολουθήσουν προοδευτικά αντίστοιχες δοκιμές στα υπόλοιπα τμήματα του αγωγού, έως το τέλος του χρόνου.
Ολοκληρώθηκε η πρώτη υδροστατική δοκιμή του αγωγού φυσικού αερίου TAP στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την ασφάλεια του αγωγού και την απόδοσή του όταν τεθεί σε λειτουργία, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η TAP AG.
Η δοκιμή εφαρμόστηκε στα πρώτα 1,4 χλμ. του ελληνικού τμήματος του αγωγού.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στη διαδικασία κατασκευής, δεδομένου ότι επιβεβαιώνει και τεχνικά την ασφάλεια του ΤΑΡ, η οποία έχει οριστεί ως η Νο 1 προτεραιότητα του έργου.
Σε συνέχεια της επιτυχημένης αυτής αρχής, θα ακολουθήσουν προοδευτικά αντίστοιχες δοκιμές στα υπόλοιπα τμήματα του αγωγού έως το τέλος του χρόνου.
Σχολιάζοντας την πρώτη υδροστατική δοκιμή του αγωγού, ο Διευθυντής του TAP για την Ελλάδα Ρίκαρντ Σκούφιας τη χαρακτήρισε μεγάλο βήμα που σηματοδοτεί ακόμη ένα ορόσημο στη διαδικασία κατασκευής, καθώς το έργο προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος.
Συγκεκριμένα, μέχρι τα τέλη Απριλίου 2017 από το σύνολο των 550 χλμ. αγωγού που θα κατασκευαστούν σε ελληνικό έδαφος, οι ανάδοχοι εργολήπτες του ΤΑΡ έχουν ήδη παραλάβει άνω του 66% των 32.000 σωληναγωγών που θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού, έχουν καθαρίσει και διαμορφώσει 270 χλμ. της συνολικής όδευσης του αγωγού, έχουν ενώσει 234 χλμ. αγωγού και έχουν συγκολλήσει 203 χλμ. αγωγού.
Ταυτόχρονα, έχουν διανοιχθεί 165 χλμ. τάφρου έχουν διανοιχθεί, σε 134 χλμ. ο αγωγός έχει τοποθετηθεί εντός της τάφρου, σε 115 χλμ. ο αγωγός έχει καλυφθεί με χώμα και
21 χλμ. γης βρίσκονται στη φάση αποκατάστασης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης