Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Με ταχείς ρυθμούς η προετοιμασία για τις γεωτρήσεις της TOTAL στο οικόπεδο 11

Κύπρος: Με ταχείς ρυθμούς η προετοιμασία για τις γεωτρήσεις της TOTAL στο οικόπεδο 11
Tην προσεχή Τρίτη, σε μια προσπάθεια να είναι όλα έτοιμα μέχρι τη διάνοιξη της γεώτρησης, εξετάζονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις για δύο συσχετιζόμενα έργα
Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν στην Κύπρο όλες οι διαδικασίες, προκειμένου τον Ιούλιο να αρχίσουν οι γεωτρήσεις από την TOTAL στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος υδρογονανθράκων.
Tην προσεχή Τρίτη, σε μια προσπάθεια να είναι όλα έτοιμα μέχρι τη διάνοιξη της γεώτρησης, εξετάζονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις για δύο συσχετιζόμενα έργα.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών έρευνας, εξερεύνησης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για διαρροές καυσίμων και επομένως θα ληφθούν μια σειρά από μέτρα έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι πιο πιθανοί κίνδυνοι διαρροών και οι αρνητικές επιπτώσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν.
Η πρώτη μελέτη αφορά την εκτίμηση περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων για την ερευνητική γεώτρηση Onesiphoros West-1 (OW-1) της εταιρείας TEP Cyprus στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Πρόκειται για υπεράκτιες ερευνητικές γεωτρήσεις που θα διενεργηθούν από την Total Exploration & Production Cyprus B.V. (TEP Cyprus).
Το έργο αφορά στη διάνοιξη μιας γεώτρησης από την εταιρεία TOTAL, με την προοπτική διάτρησης μελλοντικής επιβεβαιωτικής γεώτρησης, εάν η αρχική ερευνητική δραστηριότητα είναι επιτυχής.
Η προτεινόμενη γεώτρηση θα υλοποιηθεί εντός του ερευνητικού τεμαχίου 11.
Το ερευνητικό τεμάχιο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 Km από την ακτογραμμή.
Οι γεωτρητικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν από το πλωτό γεωτρύπανο West Capella.
Μια ακτίνα 500 μέτρων από τα εξωτερικά σημεία του πλωτού γεωτρύπανου προβλέπεται να κηρυχθεί Ζώνη Ασφαλείας.
Σημειώνεται ότι το γεωτρύπανο που θα χρησιμοποιηθεί κοστίζει ένα εκατ. ευρώ την ημέρα και επομένως τα χρονοδιαγράμματα που θα τεθούν θα τηρηθούν αυστηρά με κυριότερο σε αυτή την φάση την αδειοδότηση για περιβαλλοντικούς σκοπούς.
Την ίδια ημέρα θα εξεταστεί και η μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον για την κατασκευή και λειτουργία χερσαίας βάσης εφοδιασμού στο λιμάνι Λεμεσού για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων γεώτρησης στην Κυπριακή ΑΟΖ από την TOTAL E&P CYPRUS B.V. για σκοπούς της εταιρείας EDT Agency Ltd.    
Το προτεινόμενο έργο αποτελεί την εγκατάσταση προσωρινής Βάσης Εφοδιασμού για να υποστηρίζει τις υπεράκτιες δραστηριότητες γεώτρησης της εταιρίας TOTAL E&P Cyprus B.V. στην Κυπριακή ΑΟΖ στο οικόπεδο 11.
(Πηγή:Φιλελεύθερος)

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης