Επιχειρήσεις

Πιτσιόρλας: Η ΔΕΗ θα επιδεινωθεί όσο την "αφήνουμε" - Δεν θα χρεωκοπήσει

Πιτσιόρλας: Η ΔΕΗ θα επιδεινωθεί όσο την
Είπε ότι «υπάρχει ένα συνολικό θέμα καθυστέρησης στο να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της ΔΕΗ» και συμπλήρωσε ότι «έχουμε να κάνουμε με ένα πρόβλημα συνολικό το οποίο οφείλουμε να το προσεγγίσουμε με σοβαρότητα και να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί».
Στην παραδοχή ότι «η ΔΕΗ το 2014 ήταν σε μία δυναμική» προχώρησε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας μιλώντας στο capital.gr και τον Μανώλη Καψή, για να προσθέσει ότι «αν την αφήσουμε άλλα δυο χρόνια θα είναι πολύ χειρότερα».
Ερωτηθείς σχετικά με τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης είπε, ότι «υπάρχει ένα συνολικό θέμα καθυστέρησης στο να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της ΔΕΗ» και συμπλήρωσε ότι «έχουμε να κάνουμε με ένα πρόβλημα συνολικό το οποίο οφείλουμε να το προσεγγίσουμε με σοβαρότητα και να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί».
Όσον αφορά στην τεράστια πτώση της χρηματιστηριακής αξίας της επιχείρησης από το 2014 μέχρι σήμερα, ο κ. Πιτσιόρλας υποστήριξε, ότι «με χρηματιστήριο υπάρχει ένα γενικότερο θέμα» τονίζοντας ότι «όλο χρηματιστήριο είναι κάτω».
Σημείωσε ακόμη, ότι «η κρίση που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, δεν προέκυψε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και ειλικρινείς».
Ερωτηθείς για την διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΗ και το ενδεχόμενο να οδηγηθεί εξαιτίας αυτών σε χρεοκοπία, ο κ. Πιτσιόρλας ξεκαθάρισε, ότι «εγώ δεν μιλάω για χρεοκοπία».
Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι «η διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφείλεται και στην αδυναμία του κόσμου να ανταποκριθεί», συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει νοικοκυριό σήμερα που δεν δυσκολεύεται».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης