Διεθνή

Επενδύσεις 30 δισ. δολ. στον ενεργειακό «δακτύλιο» της Ασίας σύμφωνα με το ρυσικό υπουργείο Ανάπτυξης

Επενδύσεις 30 δισ. δολ. στον ενεργειακό «δακτύλιο» της Ασίας σύμφωνα με το ρυσικό υπουργείο Ανάπτυξης
Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, είναι εφικτή σε πρώτη φάση η δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως 10 GW στο έδαφος της Ρωσικής Άπω Ανατολής.
Οι αναπτυξιακές επενδύσεις στον ενεργειακό «δακτύλιο» Ρωσίας-Ιαπωνίας-Νότιας Κορέας-Κίνας εκτιμάται στα 30 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης της Ρωσικής Άπω Ανατολής, όπως μεταδίδει το Itar Tass.
Σύμφωνα με τον α΄ αναπληρωτή υπουργό Αλεξάντερ Οσίποφ, τα ετήσια έσοδα των εταιρειών που θα επενδύσουν στην ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα της περιοχής, αναμένεται να κυμαίνονται μεταξύ 3 και 7 δισ. δολαρίων.
Ο Οσίποφ τόνισε, ότι η Ρωσία ως συμμετέχων σε αυτή την πρωτοβουλία, έχει μια σειρά από αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα.
Ειδικότερα, όπως επεσήμανε «η Άπω Ανατολή της Ρωσίας έχει σχεδόν όλους τους ενεργειακούς πόρους» και συμπλήρωσε ότι «η περιοχή καθιστά δυνατή την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε σχεδόν όλα τα μεγάλα κέντρα κατανάλωσης ενέργειας με εναέρια ή υποθαλάσσια καλώδια».
Επιβεβαίωσε δε, ότι σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, είναι εφικτή σε πρώτη φάση η δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως 10 GW στο έδαφος της Ρωσικής Άπω Ανατολής.
«Αυτή η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να μεταφερθεί στην Ιαπωνία, την Κίνα, την Νότια Κορέα και σε άλλες χώρες» είπε ο Οσίποφ και τόνισε ότι «σημαντικά κέντρα κατανάλωσης μπορούν να εφοδιάζονται με ηλεκτρική ενέργεια, με σημαντική μείωση της τιμής της».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης