Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Οριακές μεταβολές στο χρυσό – Ενισχύεται η αβεβαιότητα στην αγορά

tags :
Οριακές μεταβολές στο χρυσό – Ενισχύεται η αβεβαιότητα στην αγορά
Οι εκλογές στη Βρετανία προστίθενται στη μακρά λίστα της αβεβαιότητας για τους επενδυτές που ήδη περιλαμβάνουν γεωπολιτικές εντάσεις, τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Τουρκία και τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα
Ο χρυσός κέρδισε έδαφος σήμερα Τρίτη 18/4/2017 μετά από το υψηλό 5 μηνών που κατέγραψε στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς νευρικότητα στην αγορά προκάλεσαν η ένταση  στη Βόρεια Κορέα και οι επικείμενες εκλογές στη Γαλλία.
Το δολάριο υποχώρησε κοντά σε χαμηλό τριών εβδομάδων μετά τα  απογοητευτικά στοιχεία για τη στέγαση στις ΗΠΑ και την ανησυχία για τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ   Ηνωμένων Πολιτειών και Ιαπωνίας, ενώ η βρετανική στερλίνα εκτοξεύθηκε μετά την ανακοίνωση της  Πρωθυπουργού Theresa May για πρόωρες εκλογές.
Η ανακοίνωση May  προστίθεται στη μακρά λίστα της αβεβαιότητας για τους επενδυτές που ήδη περιλαμβάνουν γεωπολιτικές εντάσεις, τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Τουρκία και τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα.
«Βραχυπρόθεσμος κίνδυνος είναι η ασύμμετρη υποχώρηση καθώς η αγορά πρέπει να διορθώσει, την ίδια στιγμή που υπάρχει «υποστήριξη» από  την πολιτική αβεβαιότητα. Βλέπουμε το γιεν να συνεχίζει να ενισχύεται», δήλωσε ο επικεφαλής της στρατηγικής της Saxo Bank, Ole Hansen.
Ένα ασθενέστερο δολάριο καθιστά τις τιμές του χρυσού φθηνότερες για τους εκτός ΗΠΑ. επενδυτές.
Η Spot τιμή του  χρυσού αυξήθηκε 0,42% στα $ 1,289.36 η ουγγιά, μετά την αναρρίχηση στα $ 1,295.42 στην προηγούμενη συνεδρία, όπου κατέγραψε τα υψηλότερα επίπεδα από  τις 9 Νοεμβρίου.
Στις 21:30 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1292,20 δολάρια η ουγγιά σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,03%

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης