Ενέργεια

Χρ.Μέτιος: Προτεραιότητα της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης οι επενδύσεις στην ενέργεια

Χρ.Μέτιος: Προτεραιότητα της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης οι επενδύσεις στην ενέργεια
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος τονίζει ότι ψηλά στις προτεραιότητες της Περιφέρειας βρίσκονται οι επενδύσεις στην ενέργεια, με έμφαση στη γεωθερμία και τα δίκτυα φυσικού αερίου
Τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας με την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων και των δικτύων φυσικού αερίου, θέτει ως προτεραιότητα ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και στήριξης του επιχειρείν.
Ο κ. Μέτιος μιλώντας στο ΑΠΕ υπογραμμίζει ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε στην περιοχή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης με αποτέλεσμα να μην γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία ενός οικονομικού κλίματος που θα δημιουργήσει νέες και αποδοτικές επενδύσεις.
Σχετικά με τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν ώστε να ενισχυθεί η αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., ο κ.Μέτιος τονίζει:
"Mε ρεαλιστικούς στόχους, με τη στήριξη της κεντρικής εξουσίας, με τη συνδρομή του ΕΣΠΑ και των άλλων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, η Περιφέρεια ΑΜΘ μπορεί να μπει σταδιακά σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό που προέχει είναι να επενδύσουμε στους τομείς εκείνους που συνθέτουν το ιδιαίτερο πλεονέκτημα της περιοχής μας όπως είναι για παράδειγμα η γεωγραφική της θέση.
Έργα υποδομών που θα συνδέουν τα λιμάνια μας με τους οδικούς άξονες και το σιδηροδρομικό δίκτυο και η περαιτέρω σύνδεση αυτών των υποδομών με τις πύλες εισόδου της Περιφέρειάς μας, που είναι ταυτόχρονα και πύλες εισόδου της χώρας, μπορούν να μετατρέψουν την Περιφέρεια ΑΜΘ σε διαπεριφερειακό κόμβο μεταφορών και συγκοινωνιών.
Ταυτόχρονα, με τη διέλευση των αγωγών φυσικού αερίου, η περιοχή μπορεί να καταστεί και ενεργειακός κόμβος.
Σε κάθε περίπτωση, το στοίχημα είναι τα οφέλη που θα προκύψουν από την αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της Περιφέρειάς μας να μεταφραστούν σε βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών μας.
Ψηλά στις προτεραιότητές μας βρίσκεται η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας όπως επίσης οι επενδύσεις στην ενέργεια, με έμφαση στη γεωθερμία και τα δίκτυα φυσικού αερίου.
Γι' αυτόν τον σκοπό, επιδιώκουμε να αξιοποιούμε το ΕΣΠΑ και κάθε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης, έχοντας ως γνώμονα την επιλογή των έργων και δράσεων εκείνων που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης