Ευρώπη

Ρουμανία: Δέσμευση της κυβέρνησης σε ExxonMobil και OMV για στήριξη των επενδυτικών σχεδίων

Ρουμανία: Δέσμευση της κυβέρνησης σε ExxonMobil και OMV για στήριξη των επενδυτικών σχεδίων
Οι δύο εταιρείες ενημερώθηκαν, ότι η διυπουργική επιτροπή που συγκροτήθηκε για τα projects υδρογονανθράκων στη Μαύρη Θάλασσα, θα συνεχίσει να εργάζεται, προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη, ώστε να υλοποιούνται ομαλά αυτά τα έργα.
Την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση της Ρουμανίας θα στηρίξει τα επενδυτικά σχέδια για την υπεράκτια παραγωγή υδρογονανθράκων στη χώρα, έδωσε ο πρωθυπουργός Sorin Grindeanu σε εκπροσώπους της κοινοπραξίας των εταιρειών ExxonMobil και OMV Petrom.
Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση «ο πρωθυπουργός τόνισε, ότι με διαφάνεια και αποφασιστικότητα η κυβέρνησης θα στηρίξει τα επενδυτικά σχέδια για την ανάπτυξη νέων γεωτρήσεων στα υπεράκτια πεδία υδρογονανθράκων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ενεργειακή ασφάλεια της Ρουμανίας, καθώς και για την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων με ένα ανταγωνιστικό και διαρκή τρόπο».
Παράλληλα, ο κ. Grindeanu δεσμεύθηκε, ότι η κυβέρνηση θα δημιουργήσει το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη τέτοιων έργων στη Ρουμανία.
Ο δε υπουργός Οικονομίας Mihai Tudose και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Mihai Busuioc ενημέρωσαν τις δύο εταιρείες, ότι η διυπουργική επιτροπή που συγκροτήθηκε για τα projects υδρογονανθράκων στη Μαύρη Θάλασσα, θα συνεχίσει να εργάζεται, προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη, ώστε να υλοποιούνται ομαλά αυτά τα έργα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης