Διεθνή

Η Glencore αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου το ορυχείο άνθρακα στην Αυστραλία

Η Glencore αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου το ορυχείο άνθρακα στην Αυστραλία
Η Glencore προβλέπεται ότι θα παράγει περίπου 1,3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους άνθρακα οπτανθρακοποίησης το 2017
Η Αγγλοελβετική εταιρεία ορυχείων και εμπορευμάτων Glencore PLC ανακοίνωσε, ότι θα ξεκινήσει ξανά τις εργασίες στο ανθρακωρυχείο στην Αυστραλία, που αγόρασε το 2015 από την Vale SA, καθώς παρατηρείται ισχυρή ζήτηση άνθρακα, που χρησιμοποιείται στην παραγωγή χάλυβα.
Η εταιρεία έκανε γνωστό, ότι οι εργασίες εξόρυξης στις στοές του ορυχείου Integra, παλαιότερα γνωστού ως Glennies Creek, αναμένεται να επαναληφθούν από τις αρχές του 2017 και για 2 χρόνια.
Τα ορυχεία άνθρακα στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας κλονίστηκαν από την ύφεση που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014 στην παγκόσμια αγορά άνθρακα.
Η Glencore προβλέπεται ότι θα παράγει περίπου 1,3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους άνθρακα οπτανθρακοποίησης το 2017, ποσότητα η οποία «θα καλύψει μια συγκεκριμένη ανάγκη στη μεταλλουργική αγορά άνθρακα», όπως ανέφερε η εταιρεία σε ηλεκτρονικό της μήνυμα.
Η ζήτηση για αυστραλιανό άνθρακα έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, λόγω των περιορισμών της παραγωγής στην Κίνα, η οποία είναι ο κορυφαίος καταναλωτής άνθρακα στον κόσμο, στέλνοντας τις τιμές στα ύψη.
Οι συνολικές πωλήσεις πάντως αυστραλιανού άνθρακα δεν αναμένεται να αυξηθούν, καθώς η παραγωγή του ορυχείου Integra έρχεται να αντισταθμίσει το κλείσιμο άλλων ορυχείων, δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων άνθρακα της Glencore στην Αυστραλία Ian Cribb.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης