Τελευταία Νέα
Αμερική

EIA: Αύξηση επενδυτικών δαπανών 72% από τις πετρελαϊκές των ΗΠΑ το δ΄ τρίμηνο του 2016

EIA: Αύξηση επενδυτικών δαπανών 72% από τις πετρελαϊκές των ΗΠΑ το δ΄ τρίμηνο του 2016
Οι επενδυτικές δαπάνες των 44 αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών αυξήθηκαν κατά 4,9 δισ. δολάρια ή 72% κατά το δ΄ τρίμηνο του 2016 σε ετήσια βάση.
Οι επενδυτικές δαπάνες των αμερικανικών εταιρειών πετρελαίου το τελευταίο τρίμηνο του 2016 σηματοδότησε την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 5 ετών, σύμφωνα με την Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι επενδυτικές δαπάνες των 44 αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών αυξήθηκαν κατά 4,9 δισ. δολάρια ή 72% κατά το δ΄ τρίμηνο του 2016 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, σύμφωνα με την ΕΙΑ.
Αυτή η αύξηση των επενδυτικών δαπανών ήταν η υψηλότερη σε ετήσια βάση από το α΄ τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Όπως επισημαίνει στην αναφορά της η ΕΙΑ, η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου από τα 115 δολάρια το βαρέλι στα μέσα του 2014 σε κάτω από 30 δολάρια το βαρέλι στις αρχές του 2016, σήμανε και την δραματική μείωση των ταμειακών ροών των πετρελαϊκών εταιρειών των ΗΠΑ, οι οποίες με τη σειρά τους μείωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα νέα και τα συνεχιζόμενα έργα εξερεύνησης και παραγωγής, καθώς και όλες τους τις επενδύσεων γενικότερα.
Από τα τέλη του 2016 όταν οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν, οι ταμειακές ροές των αμερικανικών εταιρειών αυξήθηκαν και οι εταιρείες είχαν περισσότερα κίνητρα για να περάσουν και να επενδύσουν σε νέα έργα.
Η ΕΙΑ αναφέρει μάλιστα στην έκθεσή της, ότι αναμένει πως οι κεφαλαιουχικές δαπάνες από αμερικανικές πετρελαϊκές επιχειρήσεις θα έχουν αυξηθεί στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης κατά τους 3 πρώτους μήνες του 2017.
Σημειώνει δε, ότι αυτό αναμένεται να φανεί πιο καθαρά, όταν οι εταιρείες θα ανακοινώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα του α΄ τριμήνου του 2017 τον Μάιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης